Dit kruispunt op de Anne Weber-van Bosselaan blijkt onveilig. |
Dit kruispunt op de Anne Weber-van Bosselaan blijkt onveilig. | Foto: Willemien Timmers

Bewoners Poelgeest: ‘Gevaarlijk kruispunt wordt nóg gevaarlijker’

Algemeen

Wie met de auto de wijk Poelgeest in rijdt, kent misschien wel dat ene straatje van rechts aan het begin van de Anne Weber-van Bosselaan.

Met grote regelmaat vinden daar aanrijdingen plaats tussen automobilisten en fietsers en scooterrijders. Een aantal keer per jaar moeten politie en ambulance er zelfs aan te pas komen.

Twee weken geleden zagen buurtbewoners nog een meisje door de lucht gaan toen ze van haar scooter werd gereden. Maar meestal gaat het ‘net goed’ en handelt men de schade onderling af. “Helaas komen dit soort meldingen dan ook niet terecht in de data van de gemeente waardoor het kruispunt op papier niet gevaarlijk lijkt”, laat een buurtbewoner weten.

Dat het een gevaarlijk punt is staat buiten kijf. Omwonenden die regelmatig met schrik in de benen opspringen als ze alweer een klap horen, roepen al lange tijd dat er iets moet gebeuren. Tot nu toe zonder effect.

Binnenkort wordt het fietspad op de Broekweg afgesloten in verband met de bouw van de nieuwe brug. De fietsers, veelal scholieren die van Leiden naar Oegstgeest en andersom fietsen, zullen allemaal omgeleid worden over dit gevaarlijke kruispunt. Dat betekent een verveelvoudiging van het aantal fietsers en dus een enorme toename op de kans dat er aanrijdingen plaats zullen vinden.

“Het zou beter zijn als de omleiding plaats zou vinden één bruggetje eerder richting de tunnel naar de Merenwijk. Die kruising is overzichtelijk”, aldus een Poelgeestenaar. “Voor de fietsafstand maakt dit geen verschil, maar het maakt de situatie vele malen veiliger.”

Omwonenden roepen de gemeente op om dit advies op te volgen en om een veilige situatie te creëren voor alle fietsers.

Uit de krant

Uit de krant