Emma Nordkamp en Justin Valkenburg op de plek waar tijdens het festival het podium komt te staan. | Foto Lynn Mans
Emma Nordkamp en Justin Valkenburg op de plek waar tijdens het festival het podium komt te staan. | Foto Lynn Mans Foto: Lynn Mans

Leidse introductieweek na twee jaar terug in park Landskroon

Algemeen

Al jaren bezoekt ‘de ELCID-week’ (de Enige Leidse Commissie Introductie Dagen) park Landskroon om hier het Leids Eerstejaars Festival (LEF) te houden. Na twee jaar afwezigheid door coronamaatregelen is het festival deze zomer terug op vrijdag 19 augustus van 14.00 tot 21.00.

‘We hebben dit jaar het podium gedraaid, zodat de geluidsinstallatie de muziek in de richting van Corpus afspeelt’

Door Lynn Mans

Het LEF is bedoeld voor de 3500 Leidse eerstejaarsstudenten die de introductieweek lopen. Het festival bestaat uit een groot podium waar verschillende optredens plaatsvinden, een informatiemarkt over de studentenverenigingen in Leiden en natuurlijk een bar om de nodige versnaperingen te halen. Daarnaast zijn er nog activiteiten zoals volleybal en yoga voor de deelnemers.

“We zijn enorm blij om terug te zijn en kijken er enorm naar uit om dit gave evenement hier te realiseren”, vertelt Emma Nordkamp, commissaris intern van het ELCID-bestuur. In 2021 verving ‘Leiden Lounge’ het festival, waarbij deelnemers aan tafels moesten zitten om verspreiding van corona te voorkomen. “Toen waren we bij het Matilo park en daar moest het allemaal kleiner. We zijn dan ook enorm dankbaar dat we dit jaar weer van het Landskroon gebruik kunnen maken, zodat we de deelnemers meer ruimte kunnen bieden”, vertelt Justin Valkenburg, de commissaris acquisitie van het ELCID-bestuur.

In 2019 was de laatste editie van het LEF, destijds was de nieuwbouwwijk die aan het park Landskroon grenst er nog niet. Daar hebben de organisatoren rekening mee gehouden. “We hebben dit jaar het podium gedraaid, zodat de geluidsinstallatie de muziek in de richting van Corpus afspeelt. Zo hopen we de geluidsoverlast tot een minimum te beperken”, legt Justin uit.

Daarnaast heeft het bestuur van de introductieweek nog andere maatregelen genomen om overlast te voorkomen. Zo huren zij een extern beveiligingsbedrijf in en is de fietsenstalling en uitgang zo ver mogelijk van de huizen geplaatst. Zo licht Emma toe: “We willen natuurlijk graag terugkomen dus doen we ons best om rekening te houden met de buurtbewoners.”

De opbouw van het LEF begint al op dinsdag 16 augustus en de afbouw zal voltooid worden op 20 augustus. Voor vragen over het evenement kan men bellen naar 071- 527 8327.

Uit de krant

Uit de krant