Archieffoto
Archieffoto Foto: Willemien Timmers

Grote vernieuwingen in biljartcentrum Oegstgeest

Algemeen

Het nieuwe biljartseizoen nadert met rasse schreden. Het bestuur van biljartcentrum Oegstgeest vond het tijd worden om tafels en zaal een opfrisbeurt te geven. 

De biljarts worden voorzien van nieuwe spanlatten om de lakens goed vast te kunnen nieten. De rubberbanden zijn na vijftien gebruiksjaren toe aan vernieuwing. Om zuinig om te gaan met energie wordt in de nachtelijke uren de verwarming van de leiplaten uitgezet. Ook de vloer krijgt een frisse beurt.

De zaaltemperatuur is enigszins beperkt ingesteld. Bij 19 graden Celcius wordt er warmte toegevoerd en bij 21 graden komt er vanuit het plafond koeling de in zaal toegevoerd. De stoelen met houten zitting en rugleuning zijn vervangen door beklede stoelen met een groot zitgemak voor de bezoekers van het biljartcentrum. 

Alle verlichting boven de tafels en aan de wanden is uitgevoerd met energiezuinige ledlampen. De vrij beschikbare eendelige keus worden zo nodig voorzien van nieuwe pomeransen om het speelgemak te vergroten. Als kers op de taart komen er ook nieuwe goed bespeelbare biljartballen beschikbaar voor de bezoekers.

Om een biljarttafel te reserveren voor één of meerdere keren, kan men gebruik maken van het computerreserveringssysteem. Familiegroepjes of vriendengroepen reserveren soms op vaste tijden een paar tafels, voor de duur van het komende biljartseizoen.

De gangbare biljarts kosten per uur vier euro in het gebruik. Voor de grotere officiële matchtafels wordt vijf euro per uur gerekend. 

Om de biljartcapaciteiten te ontwikkelen kunnen bezoekers naast persoonlijke oefening ook gebruik maken van beschikbare biljartlessen door een lid van de Biljartacademie. 

Iedereen is welkom om eens langs te komen in biljartcentrum Oegstgeest. Een negental clubs gebruikt wekelijks het centrum voor clubavonden, onderlinge wedstrijden en regionale of nationale competitiewedstrijden. Het biljartcentrum is vrij voor iedereen toegangkelijk. 

Tussen 17.30 uur en 19.00 uur is het biljartcentrum gesloten, evenals op zaterdagmorgen, zaterdagavond en de gehele zondag.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant