Lisa Backer (geheel links) speelt komend seizoen voor de vrouwenploeg van Polar Bears. | Foto: www.waterpolo.nl
Lisa Backer (geheel links) speelt komend seizoen voor de vrouwenploeg van Polar Bears. | Foto: www.waterpolo.nl Foto: www.waterpolo.nl

Lisa Backer naar WJK-waterpolo

Algemeen

De 17-jarige Lisa Backer uit Oegstgeest (donker haar, geheel links op de foto) was samen met het team van de Nederlandse meisjes onder de 18 jaar van maandag 1 tot en met maandag 8 augustus actief op het Wereld Jeugd Kampioenschap (WJK) waterpolo in Belgrado.

Het team onder leiding van Eszter Gyori kwam in de Servische hoofdstad in de poulefase achtereenvolgens uit tegen Zuid-Afrika, Canada en Australië.

Keepster Lisa Backer volgde de hele jeugdopleiding bij ZVL 1886 Center, en speelt volgend seizoen in Dames 1 van Polar Bears in Ede. In juni is Lisa derde geworden op het NK voor B meisjes met ZVL-1886 uit Leiden. Ook speelde ze afgelopen jaar als reservekeeper bij dames 1 bij de Leidse club. Lisa traint sinds een jaar doordeweeks bij de waterpolo academie in Eindhoven en volgt daar ook haar vwo-opleiding.

De eerste wedstrijd op het WJK werd op 1 augustus gewonnen van Zuid-Afrika, met 26-6. De dag daarna wonnen de oranje-meiden met 18-8 van Canada. Tijdens de laatste poulewedstrijd, die met 10-4 van Australië werd gewonnen, werd Lisa gekozen tot beste speelster van de wedstrijd.

In de kwartfinale verloren de Jong Oranje Meisjes in een dramatische wedstrijd van Italië. Daarmee waren ze uitgeschakeld voor de medailles op het WJK. Italië trok in een intens gevecht met 15-14 aan het langste eind.

De strijd om plek vijf verloor Nederland met 9-8 van Spanje. Op de laatste speeldag van het WJK wonnen de meiden met 18-8 van Nieuw-Zeeland. Daarmee eindigde de ploeg op de zevende plaats.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant