Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

SOEK schenkt cheques

Algemeen

De SOEK (Stichting Oegstgeester Kringloop) is niet meer weg te denken uit het dorp, en krijgt jaarlijks van honderden Oegstgeestenaren spullen gedoneerd. “Daar zijn wij heel blij mee, en doen graag iets terug voor onze gemeenschap door lokale goede doelen een financieel steuntje in de rug te geven,” sprak voorzitter Maria Smits vorige week tijdens de traditionele afsluitende zomer-barbecue.

“Ondanks de coronabeperkingen was ook dit jaar, het achtste jaar van ons bestaan, weer heel succesvol. Het afgelopen jaar is de bekendheid van onze bijzondere kringloopwinkel enorm toegenomen.” Maria bedankte nadrukkelijk alle vrijwilligers waar soms veel van gevraagd wordt. “Hoewel wij maar drie dagen per week open zijn voor de klanten, werken veel vrijwilligers ter voorbereiding van de verkoopdagen veel extra uren voor de SOEK. Dank voor jullie toewijding en inzet.”

Door de gezamenlijke inzet was de SOEK ook dit jaar weer in staat om te schenken. Dit jaar werden uit de vele aanvragen vijf organisaties gekozen. Cultuurfonds Oegstgeest (Jetteke Bolten en Elisabeth Umans) ontving 1000 euro, Repair Café Oegstgeest (Lia van Schaik) kreeg 500 euro, de Oegstgeester Volkstuin Vereniging (Ivonne Janka) ontving ook 500 euro. Cees Juffermans werd verblijd met 300 euro voor een aanhangwagen in Gambia. Kerk in Actie (Anna Louwerse en Pieter Hellinga) ontving 500 euro en de Leidse Voedselbank (Frank Mittertreiner) kreeg een cheque van 1500 euro.

Uit de krant

Uit de krant