Geïntrigeerd kijken jonge bezoekers naar de bijen. |
Geïntrigeerd kijken jonge bezoekers naar de bijen. | Foto: Willemien Timmers

Zicht op het bijzondere bijenleven

Algemeen

Imkervereniging ­Oegstgeest liet zich op zondag 10 juli van zijn beste kant zien op Landgoed Oud Poelgeest.

Veel bezoekers, al dan niet op weg naar ‘Kunst en culinair onder de bomen’ kwamen langs de gezellig ingerichte stand en lieten zich informeren over alles wat de vereniging in Oegstgeest doet. Ook konden zij zien wat een mooie en smakelijke hobby imkeren is. Passanten konden zelf kaarsen maken van was en kinderen mochten een echt imkerpak aantrekken. Veel Oegstgeestenaren gingen naar huis met een potje overheerlijke voorjaarshoning. 

Natuurlijk konden ook de bijenkasten bezocht worden, waar jong en oud uitleg kreeg over het bijzondere leven van de bijen. Ook jonge kinderen bekeken zonder terughoudenheid de kasten die in een hoek van het landgoed staan. Vooral de bijenkast met glazen deksel was bijzonder, en leverde veel vragen op, die door de imkers met het grootste geduld beantwoord werden.

Imkervereniging Oegstgeest heeft twee grote standplaatsen: een op Landgoed Oud Poelgeest en de ander op Landgoed Rijnweyde in Nieuw-Rhijngeest. Imkers dragen zorg voor hun omgeving door het planten van struiken en het zaaien van bloemen die de insecten van voedsel voorzien. Een diversiteit aan beplanting is van levensbelang voor insecten en voor de mens. Zonder bijen geen voedsel.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant