Jacqueline van Sprang.
Jacqueline van Sprang. Foto: pr.

Lekker lezen in de zomer, tips van de bieb!

Algemeen

bieb • Bij zomer denken mensen vaak aan verre bestemmingen, maar ook dichtbij huis is volop te ontdekken. Jacqueline van Sprang, vestigingscoördinator in Voorhout, geeft de tips van deze maand een lokaal tintje mee. Wist je dat de vestigingen van Bibliotheek Bollenstreek ook lokale collecties hebben? Een mooie selectie boeken van lokale auteurs, over plaatsgenoten, over lokale onderwerpen, lokale organisaties, de geschiedenis van het dorp of over de Bollenstreek. Veel plezier met deze boekentips!


De handen van Kalman Teller | Gauke Andriesse

Onze lokale thrillerschrijver (Andriesse woont in Voorhout) heeft diverse thrillers geschreven, waarvoor hij twee keer de Gouden Strop won. Een keer met dit boek, De handen van Kalman Teller, de andere keer met Tot Stof, dat hij onder het pseudoniem Felix Weber schreef. 

In De handen van Kalman Teller onderzoekt een privédetective een medische fout. Een boek met spanning, emotie en humor! 

Nederlander vermist | Hans Akerboom

Nederlander vermist is een diplomatiek complot in Jemen door Hans Akerboom. Een spannend boek over een vermissingszaak. De hoofdpersoon Ruud van Winderen verdient de kost met het opsporen van vermiste personen. Hij wordt gevraagd om voor veel geld naar Jemen te gaan om Kees-Jan te zoeken, de vermiste zoon van de gefortuneerde zakenman Diederik de Bruijn. In Jemen zijn veel gevaren, en in het diplomatieke wereldje is niets wat het lijkt.

Jacco’s reis door het Rhijnlant |Brit Slotboom

Jacco’s reis door het Rhijnlant van Brit Slotboom is een historisch jeugdboek vanaf 13 jaar, over het ontstaan van de Duin- en Bollenstreek. 

Het is 1598. Jacco reist met kostbare tulpenbollen onderin zijn ransel, door het gebied tussen Leiden en Haarlem. Hij doet Noordwijk, Sassenheim, Lisse en Hillegom aan. Hij leert kruisboog schieten, wordt overvallen in Noordwijkerhout en werkt bij het kasteel van Teylingen. Het boek bevat mooie tekeningen en een fietsroute door het gebied. 

Boerhaave huis & tuin : over het groene hart van Voorhout | Paul Jochemsz

Ook de laatste tip is een boek uit de lokale collectie. Herman Boerhaave (1668-1738) was een van de bekendste wetenschappers van zijn tijd en geboren en getogen in Voorhout. 

Dit boek gaat over Herman Boerhaave, het Boerhaavehuis en de tuin, maar ook over de aangrenzende gebieden, zoals de beide kerken, de kerkhoven, het Boerhaavekwartier, de scholen, alsmede de Oude Agnes en de later bebouwde gebieden rond het Boerhaavehuis. Lees en ontdek!

Uit de krant

Uit de krant