De winnende foto van Ariena van Gelderen: 'In het hart van de margriet'.
De winnende foto van Ariena van Gelderen: 'In het hart van de margriet'. Foto: Ariena van Gelderen

Bijenfoto’s met de X-factor

Algemeen

De winnaars van de fotowedstijd van Groene Cirkel Bijenlandschap 2022 zijn bekend. De hoofprijs ging naar Ariena van Gelderen met haar foto ‘In het hart van de margriet’, ‘Bijenparadijs’ van Monique Klein-Schiphorst eindigde op de tweede plaats en de derde prijs was voor Sven Rodenburg met zijn foto ‘Van bloem tot honing’.  

De afgelopen maanden zijn veel bijenliefhebbers eropuit getrokken om een mooie foto van een bij of een bijenlandschap te maken. De organisatoren van deze zevende editie van de jaarlijkse fotowedstrijd ontvingen in totaal 116 fraaie inzendingen. Het betekende een lastige klus voor de jury, bestaande uit Laila Driessen-Jansen, voorzitter van Groene Cirkel Bijenlandschap en burgemeester van Leiderdorp,  Relus Breeuwsma, wethouder van o.a. Natuur en Milieu Alphen aan den Rijn en Menno Reemer, gastonderzoeker/ projectleider bestuivers EIS Kenniscentrum Insecten. 

De foto’s werden beoordeeld op technische kwaliteit, compositie, creativiteit en de X-factor. De foto’s van de drie prijswinnaars voldoen zeker aan deze eisen. Ze zijn mooi belicht en haarscherp, en hebben een mooie kleurstelling. Daarnaast maken ze mensen enthousiast iets te doen voor bijen. 

De prijsuitreiking vond op woensdagavond 29 juni plaats in het Huis van Duurzaamheid in Alphen aan den Rijn. De winnaars ontvingen waardebonnen van Biologische Kwekerij De Groene Cirkel in Oegstgeest en een bijenhotel.

Meer foto’s op https://www.leiderdorpsweekblad.nl/nieuws/algemeen/77452/bijenfotos-met-de-x-factor

Zie ook www.bijenlandschap.nl

'Bijenparadijs' won de tweede prijs.
De derde prijs was voor Sven Rodenburg met zijn foto 'Van bloem tot honing'.
Voorzitter Laila Driessen van Groene Cirkel Bijenlandschap (2e van links) reikte de prijzen uit.

Uit de krant

Uit de krant