Afbeelding

Buitenterrein Poelmeer geopend

Algemeen

Heerlijke speeltuin met houten speeltoestellen en fruitbomen 

Het was druk in de speeltuin toen ik arriveerde. Twee jongetjes waren zand in bakjes aan het scheppen, een moeder gaf haar dochter op de schommel nog een duwtje en even verderop huppelden een paar meisjes richting het houten speeltoestel met glijbaan, een loopbrug van touw en uitkijktoren. Op het terras zaten mensen koffie te drinken aan houten picknicktafels, waarvan een deel voorzien was van schaduwdoeken. Dit alles gebeurde op woensdag 29 juni tijdens de feestelijke opening van de gloednieuwe speeltuin van zwembad Poelmeer.

Door Carina Kralt-Bos

Alle kinderen kregen deze middag een leuke beker met limonade en konden zich laten schminken. En natuurlijk volop gebruik maken van alle nieuwe speeltoestellen.

Het buitenterrein van het zwembad heeft een ware metamorfose ondergaan. Jarenlang was hier alleen maar hoog gras en onkruid te vinden met een paar verouderde speeltoestellen. Op het kleine terras stonden plastic stoelen en tafels. Geen uitnodiging om er lang te blijven en een wereld van verschil met hoe het er nu uit ziet.

Upgrade

De plannen om het buitenterrein een upgrade te geven lagen er al eventjes, maar ook hier gooide corona voor roet in het eten. In het voorjaar van 2020 sloot het zwembad tijdelijk zijn deuren en verdwenen de plannen in de ijskast. Er volgde een onzekere periode van deels weer open en deels weer dicht. Pas begin dit jaar kwamen de plannen weer in het zicht. “Gelukkig draaien we vanaf half januari weer het rooster van voor corona”, zegt locatiemanager Koen Dickhoff. “Het was een moeilijke tijd voor ons en daarom zijn we extra blij dat het zwembad weer volledig open is inclusief een mooie opgeknapte speeltuin.”

“Wat we zagen is dat zwembadbezoekers binnen zaten of na het zwemmen gelijk vertrokken. De tuin werd bijna niet gebruikt. Nu al zien we een verschuiving naar buiten en blijven gasten, die voorheen alleen voor het zwemmen kwamen, ook vaker om buiten te genieten van een kop koffie. Met wat meer bekendheid zullen we hopelijk nog meer gebruikers krijgen.”

‘Nu al zien we een verschuiving naar buiten’

Houten speeltoestellen

Vol trots laat Koen Dickhoff de speeltoestellen zien (voor kinderen tot en met acht jaar) die vervaardigd zijn van hout en daardoor een hele natuurlijke uitstraling hebben. Ander voordeel is dat ze onderhoudsvriendelijk zijn en lang meegaan. Het hele terras is opnieuw betegeld met grote grijze tegels. In de tuin is nieuw gras gezaaid en er zijn bloesem- en fruitbomen geplant. Die zijn klein aangeplant en hebben dus nog wel een paar jaar nodig om echt tot bloei te komen. Reden om het niet bij een eenmalig bezoek te laten.

Zwembadbezoekers mogen gratis gebruik maken van het buitenterrein. Tijdens schoolweken is dat elke woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag. In de zomervakantie is het buitenterrein elke middag open. Kinderen en hun ouders die alleen van het buitenterrein gebruik willen maken betalen een kleine bijdrage. Kijk voor meer informatie over de exacte openingstijden op de website van zwembad Poelmeer (www.optisport.nl/poelmeer).

De speeltoestellen, voor kinderen tot en met acht jaar hebben een natuurlijke uitstraling. | Foto Willemien Timmers

Uit de krant

Uit de krant