Logo oegstgeestercourant.nl

Zo fiets je nog eens wat …

In 2003 namen acht mannen uit het hockeygezelschap OKH (Oude Knarren Hockey) van de hockeyclub LOHC het initiatief te fietsen naar Santiago de Compostela.

De heren voltooiden deze tocht in 2006, en daarna volgden fietstochten naar onder andere Rome, Praag, Wenen en Venetië. “Zo kwamen we op heel bijzondere plekjes die zeer de moeite waard waren om te bezoeken”, vertelt deelnemer Flip de Leeuw. In coronatijd beschreef hij aan de hand van zijn fietsverslagen de mooiste plekjes nog eens opnieuw, zodat iedereen er een keertje naar toe kan gaan. “Je ziet op de fiets zoveel meer dan in de auto. Daarom blijven we ook in 2022 fietsen. Afgelopen maand hebben we Vlaanderenroute in België gefietst. De start was in Breskens (foto). Via Oostende, Brugge, Gent, Antwerpen, Oud-Turnhout en Leopoldsburg bereikten we Maastricht. We fietsten dus dwars door België.”

De fietsgroep is na al die jaren nog steeds compleet en dat is toch wel bijzonder. 

Flip de Leeuw signeert zijn boekje met fietsverhalen op zaterdag 2 juli van 15.00 tot 16.30 uur in boekhandel De Kler in de De Kempenaerstraat. ‘Collega’ Julien Puylaert zal een korte inleiding verzorgen. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Meer berichten