Logo oegstgeestercourant.nl
<p>De regen was geen spelbreker. | Foto&#39;s Willemien Timmers</p>

De regen was geen spelbreker. | Foto's Willemien Timmers

(Foto: Willemien Timmers)

Heerlijk huttenbouwfeest

HUT’16 editie 2022 op terrein Sagara Satrya’s weer groot succes Afgelopen pinksterweekend vond op het op het terrein van scouting Sagara Satrya’s aan de Mariahoevelaan het jaarlijkse huttenbouwfeest Hut’16 plaats. De zesde editie van dit evenement kon gelukkig weer zonder beperkingen doorgaan na de lockdown van de vorige twee jaren.

De ongeveer honderd deelnemers van acht tot dertien jaar waren op vrijdagmiddag 3 juni vanaf vier uur welkom en begonnen meteen fanatiek te bouwen. Ook een groep Okidoo-kinderen bouwde mee. Het avondeten werd vrijdagavond geserveerd door Domino’s Pizza, waarna de deelnemers tot acht uur door konden bouwen.

Het gezellige bouw-evenement werd de volgende dag hervat onder prachtige weersomstandigheden en aan het eind van de zaterdag begonnen de meeste hutten hun uiteindelijke vorm te krijgen.

Op zondag werd de laatste hand aan de steeds groter en hoger wordende hutten gelegd, en kon er ook worden gevaren op de vletten en de sleper van scouting Sagara Satrya’s.

Het slechte weer op de laatste bouwdag hield de deelnemers niet tegen en de eindresultaten van de hutten waren erg professioneel. De ouders die zondagmiddag kwamen kijken, keken hun ogen uit.

Hut ’16 editie 2022 werd afgesloten met een barbecue en een kampvuur.

Opnieuw was het evenement voor deelnemers en vrijwilligers een groot succes. “Als organisatie willen we graag alle sponsoren en vrijwilligers bedanken voor hun inzet. We kijken nu al uit naar volgend jaar!” aldus Ilse Russchenberg van HUT’16.

Meer berichten