Bob den Hollander, die later geblesseerd zou uitvallen. | Foto Paul Lichtenbeld
Bob den Hollander, die later geblesseerd zou uitvallen. | Foto Paul Lichtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest verliest laatste wedstrijd seizoen

Bezoeker Sporting Leiden nam afgelopen zaterdag de drie punten mee naar Leiden. Beide teams waren redelijk aan elkaar gewaagd. Met Sporting Leiden dat in de eerste helft wel de boventoon voerde, maar dat draaide in de tweede helft. Een 1-1 einduitslag was misschien een goede weergave geweest van de verhouding, maar in de laatste minuut kon Sporting Leiden via een toegekende strafschop toch op 1-2 komen.

In de stand staan FC Oegstgeest en Sporting Leiden respectievelijk op de achtste en negende plaats. Dus qua punten zijn beide teams ongeveer even sterk. In deze laatste wedstrijd staat er niets meer op het spel. Maar een seizoen winnend afsluiten is natuurlijk wel waar je naar streeft.

Het eerste half uur liet Sporting Leiden wel het betere voetbal zien. Vaak goed en makkelijk combinerend lieten ze de bal rondgaan. Bij FC Oegstgeest was dat iets minder verzorgd en verviel men vaak in de lange ballen naar voren.

In de 25ste minuut werd Sipan Khalid, een van de betere voetballers van Sporting Leiden gelanceerd. Nadat hij een aantal malen al was teruggefloten voor buitenspel kon hij nu wel zijn weg naar keeper Davey Braggaar vervolgen. Hij schoot foutloos in 0-1.

Ook FC Oegstgeest had de nodige kansen. Helaas stopten die aanvallen meestal voor de zestien van de tegenstander. Maar in de 35ste minuut gaf Joshua Overvliet een kansrijke steekpass op Mario Gianfiglio. Het schot trof geen doel.

Voor rust kwam Sipan Khalid opnieuw in een goede positie om tot scoren te komen. Nu wist Dylan Dijkstra met een katachtige ingreep het schot te blokkeren.

Na rust liet Sporting Leiden zich wat meer terugvallen. Deels waarschijnlijk om die voorsprong te verdedigen maar anderzijds leek ook de conditie bij de spelers wat parten te spelen.

Hierdoor kreeg FC Oegstgeest meer mogelijkheden om tot schot te komen. Maar doorgaans gingen die schoten hoog over.

FC Oegstgeest bleef aandringen. Uiteindelijk resulteerde dat toch in de gelijkmaker. Via een vreemde stuiter in het strafschopgebied en een been van een Sporting Leiden speler verdween de bal achter de doellijn.

Met het beter voetballende Sporting Leiden in de eerste helft en FC Oegstgeest de betere in de tweede helft zou die 1-1 wel een goede afspiegeling van de krachtsverhouding tussen beide teams zijn. Ware het niet dat de scheidsrechter in de laatste minuut een strafschop toekende aan Sporting Leiden. Ook nu was FC Oegstgeest keeper Davey Braggaar kansloos op de inzet van Sipan Khalid.

FC Oegstgeest moest de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen dus met verlies afsluiten.

Positief is zeker dat FC Oegstgeest, dat voorheen in de derde klasse regelmatig voor het lijfsbehoud nacompetitie moest spelen, nu toch echt een stabiele middenmoter is geworden. Jammer is wel dat de competitie in 2021 begon met vijf winstpartijen uit negen gespeelde wedstrijden en nu in 2022 met vijf winstpartijen uit 18 wedstrijden. Dus na de sterke start van de competitie gleed FC Oegstgeest wel af van top drie naar middenmoter: 26 wedstrijden gespeeld, 10 gewonnen, 4 gelijk gespeeld en 12 verloren: 34 punten.

Al met al dus een prestatie waar ondanks de terugval in de tweede seizoenshelft met tevredenheid op teruggekeken kan worden.