Logo oegstgeestercourant.nl
Gwenny Kouwenhoven, Marijke Anholts en (zittend) Marijke Eegdeman en Elisabeth Alberts bieden met Hulpfonds Oegstgeest hun hulp aan. | Foto WT
Gwenny Kouwenhoven, Marijke Anholts en (zittend) Marijke Eegdeman en Elisabeth Alberts bieden met Hulpfonds Oegstgeest hun hulp aan. | Foto WT (Foto: Willemien Timmers)

‘Aarzel niet om een beroep te doen op Hulpfonds Oegstgeest’

Eenmalige financiële hulp als het even tegenzitAl 35 jaar zet een groep vrijwilligers zich belangeloos in om Oegstgeestenaren die financieel in de knel zijn gekomen te helpen. Met een eenmalig bedrag (voor bijvoorbeeld de aanschaf van een fiets, of een onverwachte rekening) helpt Hulpfonds Oegstgeest deze mensen, die meestal moeten rondkomen van een minimum inkomen of een uitkering, een stukje de goede kant op.

Aan de keukentafel van één van de bestuursleden is duidelijk dat alle leden het hart op de juiste plaats hebben en hun dorpsgenoten graag verder helpen.

Partners

“Het fonds is indertijd opgericht door een heel aantal partijen: de gemeente Oegstgeest, verschillende protestantse kerken, de Rooms-Katholieke parochie en Humanitas. De gemeente vergadert niet meer mee met het fonds, maar levert nog wel een financiële bijdrage. Ook Humanitas heeft een andere weg gevonden om mensen te helpen.”

De bestuursleden Marijke Eegdeman (Protestantse Gemeente Oegstgeest), Marijke Anholts (Nederlandse Gereformeerde Kerk), Elisabeth Alberts (Nederlandse Gereformeerde Kerk) en Gwenny Kouwenhoven (Parochiekern H. Willibrord) benadrukken dat veel mensen tussen wal en schip vallen, daar waar het gaat om onverwachte kostenposten. “We ontvangen de aanvragen via allerlei wegen, soms rechtstreeks, maar vaak via bijvoorbeeld SchuldHulpMaatje of maatschappelijk werk Kwadraad. Zij helpen dan met het invullen van de formulieren en het versturen van de aanvraag”, laten zij weten. 

“Mensen die in de knel zitten moeten vooral niet aarzelen een aanvraag te doen. Soms komt men voor onverwachte kosten te staan waarvan men geen idee heeft hoe deze te voldoen. Het Hulpfonds kan dan wellicht bijspringen in deze noodsituaties. Zo kan het zijn dat er geen geld is voor een kinderwagen, een laptop, of misschien wel een omgewaaide schutting. Wij zijn blij dat we dan kunnen helpen.”

Elke hulpvraag wordt vertrouwelijk behandeld

Elke hulpvraag wordt vertrouwelijk behandeld, en iedere maand komt het Hulpfonds bij elkaar om te overleggen welke aanvragen gehonoreerd kunnen worden. “Als de noodkreet sneller behandeld moet worden, doen wij dat ook.”

Wie een aanvraag wil doen voor financiële ondersteuning vanuit Hulpfonds Oegstgeest kan een mail sturen naar hulpfondsoegstgeest@outlook.com, of bellen met 06-16096805. “Aarzel vooral niet. We helpen mensen graag verder die even hulp nodig hebben!” Ook via de huisarts, SchuldHulpMaatje, Kwadraad of de gemeente kan men in contact komen met het fonds.

Hulpfonds Oegstgeest • hulpfondsoegstgeest@outlook.com • 06-16096805

Meer berichten