Afbeelding

LOHC dames 1 met de winst naar huis

Algemeen

LOHC dames 1 trad afgelopen zondag aan in het zonnige Wageningen.

Na het eerste fluitsignaal begon LOHC meteen scherp en kwamen er veel kansen, maar helaas raakte de bal het net niet. Later in het eerste kwart herpakte Wageningen zich en werd wat dreigender richting de goal van LOHC. Beide teams kregen over en weer strafcorners. Deze werden door LOHC goed de cirkel uitgewerkt, totdat een bal de voet van de lijnstopper raakte: de bal ging op de stip. Ook al zat de keeper van LOHC dicht bij de bal, hij ging er helaas wel in en dus kwam de thuisploeg op voorsprong.

De dames van Leiden gingen de rust in en alle koppen werden de goede kant op gezet. Een stuk feller dan de eerste helft begon Leiden aan het derde kwart. En ook met resultaat: na een mooie actie van Juliette Mudde eindigde de bal tussen de benen van de keeper in het doel! 1-1. Maar dit was niet genoeg voor de Leidsche formatie, door hoge druk en veel cirkel penetraties werden er strafcorners gehaald. De dames van Leiden voelden de goal al in de lucht hangen en toen er weer een strafcorner werd gehaald was dit de kans. Dit keer niet rechtstreeks van de aanvoerder, maar Laurien Zeverijn, sloeg de bal van de achterlijn zo het net in: 1-2! De laatste minuten van de wedstrijd waren spannend, maar toch lukte het om de wedstrijd over de streep te trekken en met de winst naar huis te gaan! Na deze 3 punten is LOHC dames 1 officieel veilig en kan men ze ook volgend jaar weer bewonderen in de Overgangsklasse.