Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Martha Flora Oegstgeest opent in juli

In juli van dit jaar opent particulier verpleeghuis Martha Flora haar deuren in een modern nieuw pand aan de Spaargarenstraat in Oegstgeest. Ouderen die vanwege hun dementie niet meer thuis kunnen wonen vinden er een gespecialiseerde, beschermde leefomgeving. De eerste bewoners kunnen in de loop van juli verwelkomd worden, en zullen zij bij Martha Flora Oegstgeest warmte, veiligheid en geborgenheid vinden.

Het Martha Flora zorgconcept biedt de persoonlijke dementiezorg. Met een uitgebreide personele bezetting worden meer medewerkers dan gebruikelijk ingezet en dat resulteert in echte aandacht voor bewoners en hun naasten. Martha Flora heeft als doel om de bewoners hun eigen identiteit te laten behouden en stelt alles in het werk om hun persoonlijk welbevinden te waarborgen. 

Inmiddels heeft het onderscheidende zorgconcept zich ruimschoots bewezen; Martha Flora Oegstgeest is de veertiende locatie in Nederland. Eind 2022 staat de opening van het huis in Breda op de planning.

Martha Flora omvat in Oegstgeest twintig woonstudio’s, verdeeld over de begane grond en de eerste verdieping. Ze worden door de bewoners naar eigen wens ingericht zodat het thuisgevoel zoveel mogelijk in stand blijft. Vanuit de studio’s hebben de tien bewoners per woonlaag direct toegang tot het unieke hart van de woonvorm: de Meander. Een gastvrije leefruimte met een woonkamer en eetkeuken, een bibliotheek en een atelier. Via de lift heeft men toegang naar de daktuin. Familie en naasten zijn altijd welkom. 

Martha Flora dankt haar naam aan de eigenzinnige moeder van grondlegger Marco Ouwehand. “Bij Martha Flora gaat het om het persoonlijk welbevinden van onze bewoners. Om de meest persoonlijke dementiezorg te kunnen bieden moeten we weten wie onze bewoners zijn, wat hen beweegt en wat we kunnen doen om ervoor te zorgen dat zij zich prettig voelen. Zodat zij hun leven zoveel mogelijk kunnen voortzetten zoals ze dat gewend waren, rekening houdend met hun dementie.”

Rondleiding en informatie

Geïnteresseerden, wanneer dat mogelijk is, van harte welkom om de locatie op afspraak te bezichtigen. Locatiemanager Corine Hogewoning vertelt graag hoe Martha Flora de allerbeste dementiezorg in praktijk brengt. Voor meer informatie en een rondleiding (na opening) kan men contact met haar opnemen via 06-38581207.

Meer berichten