Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Yvonne van der Voort

Foto-exposities in de bibliotheek

In de Oegstgeester bibliotheek zijn tot en met de maand juni weer twee nieuwe exposities te zien.

Foto’s van Theo Nollen zijn te zien in een expositie aan de lange wand. In de vitrines is het werk van Yvonne van de Voort (vogelfotografie) te zien.

De lens ging dicht, de afdrukken blijven

Theo Nollen (1951 - 1997) was een gedreven amateurfotograaf. Hij genoot ervan te observeren en geduldig te wachten op het juiste moment.

Hij ging nog op stap met verschillende camera’s: één voor kleurenfoto’s, één voor zwart/wit foto’s en één voor dia’s. Voor het resultaat had hij geduld nodig, de rolletjes moesten eerst volgeschoten en dan afgedrukt worden. Andere tijden.....

Nollen liet een groot aantal prachtige foto’s na, die geëxposeerd zijn in Art-galerie ‘Boven Verwachting’ in Wilnis en in het Ministerie van (toen) VROM en verschillende bibliotheken.

Hij hoopte dat zijn foto’s kunnen verwonderen, ontroeren, helpen, troosten en inspireren.

Vogels

Na haar pensionering uit het onderwijs heeft Yvonne van de Voort zich meteen opgegeven voor de cursus ‘Vogeltrek’ van de Vogelwerkgroep IVN Leidse regio. Het enthousiasme van de cursusleiders was aanstekelijk.

Het fotograferen heeft zij geleerd van haar vader en net als haar moeder gaat zij iedere dag naar buiten, weer of geen weer. Vogels fotograferen is haar hobby en zij beleeft er veel plezier aan.

Het is niet eenvoudig: vogels hebben niet de neiging om lang stil te zitten en met haar compact camera duurt het even voor de foto genomen kan worden. Het helpt dat Van de Voort een ochtendmens is, met veel geduld. Van de cursusleiders heeft zij geleerd dat je niet alleen moet kijken, maar vooral ook goed luisteren.

Yvonne van de Voort vindt het leuk om in de bibliotheek een selectie van vogels uit ons land en andere landen te laten zien.

Er is een kleine prijsvraag verbonden aan deze expositie. Zie de opgave bij de vitrine in de bibliotheek.

Meer berichten