Eén van de ontwerpen die bekenen kan worden en waarop kan worden gestemd. | Foto Willemien Timmers
Eén van de ontwerpen die bekenen kan worden en waarop kan worden gestemd. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Nieuw kunstwerk voor in Park Landskroon: ‘Laat je stem horen!’

Cultuur

Vanaf afgelopen vrijdag, 25 maart tot 5 april zijn de vier schetsontwerpen voor het kunstwerk in Nieuw-Rhijngeest tentoongesteld in het Oegstgeester gemeentehuis aan de Rhijngeesterstraatweg. Iedereen is welkom om te komen kijken naar de schetsontwerpen van Atelier van Lieshout, Folkert de Jong, Kathrin Schlegel en de SpaceCowboys. 

Dankzij de provincie Zuid-Holland en de gemeente Oegstgeest en in opdracht van Cultuurfonds Oegstgeest hebben zij gewerkt aan een beeldend antwoord op de vraag Hoe wordt de Limes tot beeld? 

Dit gebied aan de Noordgrens van het Romeinse Rijk kent een rijke geschiedenis zo is te zien aan de archeologische opgravingen. De grens van het Romeinse rijk, de Limes, is in 2021 door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed en krijgt op talloze manieren veel aandacht. In Oegstgeest aan de (Oude) Rijn met een kunstwerk in de openbare ruimte. Park Landskroon is de plek waar het kunstwerk moet komen. Waar precies is aan de kunstenaars.

Tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kan iedereen de eerste ontwerpen bekijken én een voorkeur aangeven. De selectiecommissie kiest het uit te voeren ontwerp op 6 april zonder last of ruggespraak, maar alle stemmen hebben wel invloed op de besluitvorming. “Dus kom kijken en stem!” roept het Cultuurfonds op.

Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant