Toenmalig fractievoorzitter Sven Spaargaren schudt Marcus Rolloos in 2018 de hand. Rolloos wist met 164 voorkeurstemmen opnieuw een zetel in de gemeenteraad te veroveren, tegen de verwachtingen en de lijstindeling in. Hetzelfde gebeurt nu met Spaargaren zelf. Hij komt als verrassing toch weer terug in de fractie met 183 voorkeurstemmen. | Archieffoto
Toenmalig fractievoorzitter Sven Spaargaren schudt Marcus Rolloos in 2018 de hand. Rolloos wist met 164 voorkeurstemmen opnieuw een zetel in de gemeenteraad te veroveren, tegen de verwachtingen en de lijstindeling in. Hetzelfde gebeurt nu met Spaargaren zelf. Hij komt als verrassing toch weer terug in de fractie met 183 voorkeurstemmen. | Archieffoto Foto: Willemien Timmers

Veel kandidaten met voorkeursstemmen in de gemeenteraad

Politiek

De definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen levert ook een verrassingen op voor wat betreft een aantal kandidaten dat met voorkeurstemmen in de Oegstgeester gemeenteraad plaats mag nemen.

Grootste verschuiving vindt plaats binnen de VVD-factie. Daar haalde ‘lijstduwer’ Sven Spaargaren met maar liefst 183 voorkeurstemmen ruim de drempel van 145 stemmen om rechtstreeks in de raad gekozen te worden. “Zeer vereerd en heel dankbaar voor uw steun en stemmen!”, liet hij online weten. Omdat hij volgens landelijke richtlijnen laag op de lijst was geplaatst, maar wel verder wilde na twee raadsperiodes, werd er een succesvolle persoonlijke campagne gestart. 

Bij Progressie Oegstgeest haalde Dorien Scheffers (de ‘nummer 7’) voldoende voorkeurstemmen voor een plek in de raad. Zij had echter vooraf al aan de partij laten weten het te druk te hebben om nu al in de raad plaats te nemen. Ook bij D66 verandering van volgorde. Lydie Vellema en Natalie Jonkers komen met voorkeurstemmen in de gemeenteraad. Bij het CDA verdringt Joke Welsink met 162 voorkeurstemmen de nummer 2 Tobias van der Hoeven.

Uit de krant

Uit de krant