Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Locatiemanager Marjolein Post en fietsmaatje Marijke in &#39;t Veld rijden de nieuwe duofiets naar zijn nieuwe plek. |</p>

Locatiemanager Marjolein Post en fietsmaatje Marijke in 't Veld rijden de nieuwe duofiets naar zijn nieuwe plek. |

(Foto: Willemien Timmers)

Fietsmaatjes terug op oude nest

‘Het fijne van samen fietsen is dat je beweegt én je verhaal kwijt kunt’ Op woensdag 23 februari namen de vrijwilligers van Fietsmaatjes Oegstgeest enthousiast de ‘nieuwe’ standplaats voor een van hun duofietsen in woonzorglocatie Van Wijckerslooth in gebruik. Voortaan staat een van de fietsen (een nieuwe!) weer prominent in de hal bij de hoofdingang, zodat geïnteresseerden aangemoedigd worden om erop uit te gaan met mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen.

Door Willemien Timmers

Locatiemanager Langdurige Zorg Marjolein Post en manager Geriatrische Revalidatiezorg Gert van Empel zijn blij dat de fiets, en ook de andere twee fietsmaatjes-fietsen die bij Rustenborch in de grote hal staan, weer goed toegankelijk zijn voor iedereen die er gebruik van wil maken. Voor alle ouderen is beweging immers enorm belangrijk. Post: “Het fijne van samen fietsen is dat je beweegt én je verhaal kwijt kunt.” Empel benadrukt hoe fijn het is dat fietsmaatjes mensen thuis op kunnen halen voor een fietstocht. “Er zal in de toekomst immers steeds meer zorg thuis geleverd moeten worden.”

Fietsmaatjes Oegstgeest wil mensen die graag fietsen maar dit niet zelf meer kunnen, door middel van een vrijwilliger fietstochten aanbieden. Dit kan op een duo- of een rolstoelfiets met elektrische trapondersteuning.

“We zijn ongelofelijk blij dat een van onze fietsen op deze prominente plek mag staan”, liet Marijke in ’t Veld weten, terwijl zij na de ‘officiële’ ingebruikname van de plek het glas hief op dit nieuwe hoofdstuk van fietsmaatjes Oegstgeest. De fiets moest eerder naar een moeilijk bereikbare ruimte achteraf worden gereden. “Het voelt hier als een warm nest. Fijn dat we hier nu drie fietsen hebben staan, naast de andere twee in Hofwijck en bij Jenergy in Poelgeest.”

Fietsmaatjes Oegstgeest heeft afgelopen jaar een vierde fiets kunnen aanschaffen mede vanwege een gulle gift van The Box belastingadviseurs. “Daar zijn we Peter-Jan Wetering erg dankbaar voor”, liet Hanni van Bellen weten.

Wie fietsmaatje wil worden op een van de vier fietsen of de rolstoelfiets, kan zich melden bij contact@fietsmaatjesoegstgeest.nl. “We zijn trots op onze vrijwilligers! Je krijgt dan eerst een instructiebijeenkomst en dan kun je met een senior heerlijk de weg op.”

Meer berichten