Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Demi Duivenvoorden loopt ‘Project BIG 5’ voor KiKa

Geboren en getogen Oegstgeestse Demi Duivenvoorden vertelt in een interview over haar net gestarte Project BIG 5. Ze is een jonge vrouw van 26 jaar, maar pas weer een jaar gezond en inmiddels top fit. Tussen haar 16e en 25e leed ze aan een slopende ziekte. Het feit dat ze haar gezondheid weer terug heeft, inspireerde haar om iets voor anderen te willen doen, het liefst voor kinderen. Zo kwam ze uit bij KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). KiKa werft fondsen om onderzoek te kunnen doen naar kinderkanker met als doel de genezingskans te verbeteren.

Door Marja Schakelaar

Voor Demi staat het jaar 2022 in het teken van een zo groot mogelijke impact maken voor kinderen met kanker. Haar inzet, die ze zelf Project BIG 5 noemt, is om vijf marathons te rennen in dit jaar. Ze is al gestart met haar voorbereiding met onder andere vier looptrainingen per week, naast haar studie, zodat ze soms al om half vijf ’s morgens aan het trainen is.

Ze heeft een zeer ambitieus programma. Demi: “Slechts ter voorbereiding, zo zie ik dat zelf, loop ik in mei de marathon van Leiden. Deze telt voor mij niet mee in de vijf van BIG 5”. Vervolgens gaat ze in juni naar Zuid-Afrika om daar haar eerste marathon in de woestijn te rennen. In de herfst heeft ze zich ingeschreven voor vier marathons gedurende een periode van iets meer dan een maand. Eind september de marathon van Berlijn, 1 oktober Londen en 9 oktober Chicago, met als afsluiting van dit BIG 5 Project de marathon van New York op 6 november van dit jaar.

Bij de marathon in de woestijn in Zuid-Afrika zijn andere aspecten belangrijk dan bij lopen op asfalt. Daarom is Demi nu al aan het trainen op zand, soms het strand, soms een andere hellingshoek op de loopband. “Maar ook voeding en water tot je nemen zijn daar anders en daar moet je je op voorbereiden”, aldus Demi. Ze is zelf personal trainer en heeft een groep vrienden en collega’s om zich heen die haar steunen en zorgen voor een verantwoord trainingsschema.

Afrika is het continent waar men op safari gaat om de Big 5 te zien. Demi heeft er haar eigen BIG 5 Project van gemaakt: starten in Zuid-Afrika en vervolgens nog vier andere marathons in een hele korte tijd, dat mag echt wel BIG genoemd worden. Maar volgens Demi: “Als je een droom hebt of ergens in gelooft, dan lukt je dat. Ga ervoor!”

Maar hoe hard Demi zich ook wil en gaat inzetten, het geeft pas voldoening als ze met haar inzet haar doel weet te bereiken. En ook dat doel is ambitieus: “Minimaal 50.000 euro ophalen voor KiKa om zo de overlevingskans van zoveel mogelijk kinderen die vechten tegen kanker te vergroten”. Demi voegt er aan toe: “Zodat ook zij de mogelijkheid krijgen om later zelf een marathon te lopen”.

Demi heeft inmiddels op persoonlijke titel al een paar sponsors uit Oegstgeest weten te vinden. Maar ze hoopt met deze oproep heel veel Oegstgeesternaren te bereiken, zowel bedrijven als personen, die Demi persoonlijk of Kika als doel een warm hart toedragen. Natuurlijk wil ze ook graag dat de link naar haar KiKa-webpagina zoveel mogelijk gedeeld wordt, binnen en buiten Oegstgeest en natuurlijk op social media. 

Op Demi’s KiKa-webpagina, kunnen sponsors anoniem of met naam, met grote en kleine bedragen Demi’s inzet ondersteunen. Demi: “Zou het niet geweldig zijn als we samen door middel van dit bericht deel uit maken van dit waanzinnig belangrijke project om zo een grote impact voor kinderen met kanker te maken?”

Meer berichten