Logo oegstgeestercourant.nl
Knutselen in het technolab. | Foto: PR
Knutselen in het technolab. | Foto: PR (Foto: PR)

Spelenderwijs leren en ontdekken tijdens VakantieLab Wintereditie

Tijdens deze koude winterdagen heeft iedereen nog wat meer behoefte aan samen leuke dingen doen, leren en ontdekken. Technolab pakt deze voorjaarsvakantie daarom uit met de speciale Vakantielab Wintereditie van 1 tot en met 4 maart.

Net als bij de zomereditie is er plek voor een groot aantal basis- en middelbare schoolleerlingen uit de Leidse regio van alle leeftijden en achtergronden die zin hebben om de handen uit de mouwen te steken. Niets is te gek; van robot races en een social media speurtocht tot aan een steentje bijdragen aan een groenere wereld of je eigen gadget bouwen!

Bij Vakantielab Wintereditie 2022 kan je kiezen om mee te doen aan de projectweek Onderzoeken & Ontwerpen of aan één of meer losse workshops. De projectweek ‘Maakmania’ staat in het teken van Onderzoeken & Ontwerpen en dit betekent vier dagen creatief aan de slag gaan met onder andere houtbewerken.

Daarnaast kan je losse workshops kiezen in het teken van de drie producten van Technolab, namelijk Groen Doen, ToekomstTaal en Onderzoeken & Ontwerpen. Met Groen Doen leer je bijvoorbeeld hoe je met wind, licht of beweging lampen kan laten branden, water schoon kan maken en met spullen uit de natuur kan verven! Bij ToekomstTaal ga je een prototype bouwen van een door jou verzonnen gadget, leer je de beginselen van programmeren of ga aan de slag met social media. Tijdens de workshops van Onderzoeken & Ontwerpen leer je alles over de elementen water, lucht, vuur en aarde of kruip je in de huid van een detective om vingerafdrukken en ander materiaal te onderzoeken.

De inhoud van de projectweek en het workshopoverzicht zijn op de website van Technolab te vinden. Kijk op www.technolableiden.nl/vakantielab voor meer informatie en om je aan te melden. 

Meer berichten