Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Bij de Oegstgeester Volkstuinvereniging was er veel glsschade en waaiden divere schuren om. | Foto Ivonne Janka</p>

Bij de Oegstgeester Volkstuinvereniging was er veel glsschade en waaiden divere schuren om. | Foto Ivonne Janka

(Foto: Ivonne Janka)

Eunice houdt huis in Oegstgeest

Ook in Oegstgeest heeft storm Eunice afgelopen weekend flink huisgehouden. De brandweer werd zeker achttien maal gealarmeerd vanwege stormschade in het dorp.

Ook voor de buitendienst-medewerkers van de gemeente Oegstgeest waren het drukke dagen. Vanaf vrijdagmiddag zijn ze in het dorp bezig om op veel plekken met stormschade de situatie zo veilig mogelijk te maken.

In Oegstgeest waaiden er zeker twintig bomen om, onder andere bij de ijsbaan aan de Oegstgeesterweg. Daar werd een hek behoorlijk beschadigd.

Verder was er stormschade door bomen aan de Laan van Oud-Poelgeest, de laan van Alkemade, de Abtspoelweg, de Almondeweg, de Schoutenburgstraat en de Aert van Neslaan. Losse dakdelen zorgden voor overlast (onder andere) aan de Griffioen, de Salvialaan, de Martinus Houttuynhof, de Oude Rijnsburgerweg, de Hofdijk, de Gerard Boedijnpad en de Queridolaan. Op diverse plaatsen werden dakpannen zo goed mogelijk teruggelegd of platgelegd in de goot.

Bij gebouw Haeswijk raakte een ongebruikt afvoerkanaal op 25 meter los. Deze zal later verwijderd worden.

In de hele veiligheidsregio Hollands Midden zijn vrijdag 966 meldingen afgehandeld. In de Leidse regio kwamen de meeste meldingen uit Leiden, dat waren er 144.

Meer berichten