Logo oegstgeestercourant.nl
<p>De gemeente Teylingen verwacht de werkzaamheden eind mei af te ronden. | Foto Sem Tillekens </p>

De gemeente Teylingen verwacht de werkzaamheden eind mei af te ronden. | Foto Sem Tillekens

(Foto: Sem Tillekens)

Vertraging bouw Warmonderhekbrug

Bij het slopen van de fundering bleek dat er meer en diepere funderingsresten onder water zaten dan vooraf bekend was. Hierdoor is er vertraging ontstaan. De gemeente verwacht de brug in mei op te leveren en eind mei de Oranje Nassaulaan weer geheel open te stellen.

Om de oude funderingsresten goed te kunnen bekijken, moest aan beide kanten van de brug onvoorzien een tijdelijke bouwkuip worden gemaakt. Daarna kon het water worden weggepompt om te kijken welke obstakels in de weg zaten voor de nieuwe fundering. In de grond bleek onder andere nog een oud houten scherm te zitten. Dat is in januari verwijderd. Hierna kon de aannemer door met het geplande werk. 

Inmiddels is de nieuwe funderingswand aan beide kanten klaar en kan de opbouw van de brug verder. Eerst worden de betonnen landhoofden gemaakt en daarna de prefab liggers die het brugdek zullen vormen.

Weekendafsluiting

Als de brug klaar is, moeten de diverse kabels en leidingen worden teruggelegd door de nieuwe brug. Dat kan pas als het betonwerk klaar is. De planning hiervoor stemt de gemeente af met de kabel- en leidingbeheerders. Daarna wordt de aansluitende weg aan beide kanten van de brug aangelegd. Als dit allemaal klaar is wordt ook het laatste deel van de Oranje Nassaulaan heringericht. Er komt een nieuwe verkeersregelinstallatie met nieuwe verkeerslichten. Ook wordt er nieuw asfalt aangelegd op het kruispunt van de Abtspoelweg – N444 – Oranje Nassaulaan. 

De gemeente Teylingen verwacht deze afrondende werkzaamheden te kunnen doen in het weekend van 20 tot en met 23 mei. Dit is nog onder voorbehoud van de planning van Liander. De gemeente streeft ernaar om in maart de definitieve planning te delen.

Meer berichten