Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Dagwacht: een moment van verstilling en bezinning

Algemeen

De dag beginnen vanuit de stilte, met een gebed, een Bijbellezing en muziek. Een kaarsje branden voor wie je die dag speciaal in je gedachten is. Als je daarvoor nou eens in de Groene Kerk terecht kon…

Op die plek en onder dat dak kwamen al eeuwenlang mensen samen, voor de kerkdiensten op zondag. Maar ook door de week kun je behoefte hebben aan zo’n moment van verstilling of bezinning. Als je zin hebt in de dag of juist tegen de dag opziet. Als je nadenkt over zin en onzin van het bestaan. Of gewoon even tijd wilt nemen om stil te worden, dicht bij jezelf te zijn, dicht bij God. Het kan zomaar gebeuren dat je daardoor op een andere manier de dag in stapt. Lichter, sterker, bewuster.

“We noemen dat Dagwacht; ademhalen op de drempel van de dag”, laat een woordvoerder van de Groene Kerk weten.

Eind november 2021 zette de PGO de deur van de Groene Kerk elke dinsdagochtend om 8.30 uur open. Al gauw waren er telkens meer dan tien mensen aanwezig. Er is behoefte aan, het is inspirerend, het doet goed. “We gaan er graag mee door.”

Nu het weer vroeger licht wordt ‘s morgens is de Dagwacht een mooi doel van de ochtendwandeling. “Van harte welkom, hoe je ook komt. Elke dinsdagochtend om 8.30 uur voor de Dagwacht. Daarna is er ook nog een kop koffie in het naastgelegen Willibrords Erf.”

Uit de krant

Uit de krant