Logo oegstgeestercourant.nl
<p>De chauffeur heeft op deze plek vanaf ongeveer 14.00 tot 18.30 vastgestaan. |&nbsp;</p>

De chauffeur heeft op deze plek vanaf ongeveer 14.00 tot 18.30 vastgestaan. | 

(Foto: Richard Kemp)

Franse vrachtwagen uren vast op fietspad Vinkeweg

Navigatie buitenlandse chauffeurs gaf route blijkbaar aanOp dinsdag 1 februari stond er opnieuw een vrachtauto vast op de overgang van het Vinkeweg-fietspad en Kanaalpad Noord-Oost, vlak voorbij de fietstunnel naar het Groene Kerkje.

“Ik fiets al twintig jaar dezelfde route naar mijn werk en vind het treurig te zien dat de geschiedenis zich regelmatig herhaalt”, vertelt Oegstgeestenaar Richard Kemp over de hiernaast staande foto die hij op die dag maakte. “Buitenlandse chauffeurs denken dat zij via dit fietspad naar Heemskerk groente kunnen.” Heemskerk fresh & easy is verderop aan de Vinkenweg in Rijnsburg gevestigd.

De waarschijnlijk verouderde navigatie van buitenlandse chauffeurs geeft deze route blijkbaar aan. Ze nemen afrit 6 van de A44 en volgen dan de Vinkenweg. Op de doorgaande route gaat het dan fout. Bij huisnummer 74 staat een ‘obstructie’ met stoplicht op de weg voor bewoners met gewone personenauto’s. Vrachtwagens kunnen hier niet doorheen. Dat zien de verwarde buitenlandse chauffeurs ook, en dus gaan ze linksaf het fietspad op parallel aan de A44.

“Als de gemeente op dat fietspad een hek zou plaatsen zodat alleen fietsers er door kunnen is dat probleem mijns inziens opgelost. Ik zie dit regelmatig gebeuren. Nu was Transportes Martin uit Spanje weer de Sjaak. De gemeente is uiteraard niet de schuldige maar kan wel helpen dit soort ellende op te lossen”, aldus Richard. “De chauffeur heeft op deze plek vlakbij het Oegstgeesterkanaal vanaf ongeveer 14.00 tot 18.30 vastgestaan, en daar wordt niemand vrolijk van.”

De gemeente Oegstgeest laat weten eerder meldingen over een dergelijke situatie te hebben ontvangen. “Daarna zijn in overleg met de buurgemeente grotere borden geplaatst en is er meer markering op de weg aangebracht. Omdat het vroeger vaak vrachtwagens uit Spanje betrof, is een tekst in het Spaans opgesteld en per mail verzonden over deze route. De afgelopen twee jaar hebben we overigens geen meldingen ontvangen.”

In de zomer is het fietspad overigens afgesloten met een paaltje. “Vanwege het strooiseizoen worden de palen van elk jaar van november tot en met februari verwijderd.”

Naar aanleiding van deze melding is er opnieuw contact opgenomen met gemeente Teylingen over mogelijke andere maatregelen.

Meer berichten