Logo oegstgeestercourant.nl
<p>De nummers &eacute;&eacute;n tot en met zeven van Hart voor Oegstgeest: Karin Rosdorff, Dick de Groot, , Maarten van Tol, Jaap van den Broek, Sef Baaijens, Menno Heemskerk en Frits van Dissel.&nbsp;</p>

De nummers één tot en met zeven van Hart voor Oegstgeest: Karin Rosdorff, Dick de Groot, , Maarten van Tol, Jaap van den Broek, Sef Baaijens, Menno Heemskerk en Frits van Dissel. 

(Foto: )

HvO: ‘Naar transparant bestuur en een groener dorp’

Op woensdag 19 januari hebben de leden van Hart voor Oegstgeest het verkiezingsprogramma en de kieslijst vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

“In de afgelopen raadsperiode werden oprechte vragen en zorgen van inwoners te vaak niet serieus genomen en afgedaan met onduidelijke antwoorden. Het vertrouwen in het bestuur is gedaald”, laat de partij in een persbericht weten. “Dat wil Hart voor Oegstgeest veranderen, door in te zetten op een transparant bestuur dat dienstbaar is aan de Oegstgeestenaren. Het is tijd voor een cultuurverandering. Daarvoor is een sterke vertegenwoordiging van Hart voor Oegstgeest in de gemeenteraad noodzakelijk.”

Met trots presenteert de lokale partij haar kieslijst, met enthousiaste en betrokken Oegstgeestenaren, met ervaren kandidaten en kandidaten van buiten de gemeentepolitiek. De lijst wordt aangevoerd door Karin Rosdorff, de huidige fractievoorzitter. Karin zit sinds 2011 in de Oegstgeester raad. Sinds twee jaar leidt zij de fractie. De nummer 2, partijvoorzitter Dick de Groot, is een ervaren bestuurder. Velen zullen hem kennen als oud-voorzitter van de OLTC. Fractielid Jaap van den Broek, geboren en getogen Oegstgeestenaar, staat op plek 4. De plaatsen 3 en 7 zijn achtereenvolgens voor de huidige commissieleden Maarten van Tol en Frits van Dissel. Maarten heeft zich in de afgelopen jaren intensief beziggehouden met bestemmingsplannen zoals De Geesten. Frits is oud-fractievoorzitter en is, nadat hij is teruggetreden als raadslid, de fractie van Hart voor Oegstgeest als commissielid blijven ondersteunen. Hij is van plan dit ook na de verkiezingen te blijven doen. Op de plekken 5 en 6 staan twee nieuwkomers. Sef Baaijens (plek 5) woont sinds zijn middelbareschooltijd in Oegstgeest. Menno Heemskerk (plek 6) woont sinds een halfjaar weer in het dorp van zijn jeugd. Plek 8 wordt ingenomen door Paula van Teylingen. Paula was eerder 8 jaar lang raadslid. Daarna volgen Sjoerd de Groot, Jop van der Wiel, Gerard van der Hoorn, Annemarie van Dam en Wyb Kusters, en op de laatste drie plaatsen de nog altijd zeer betrokken oud-fractievoorzitters Jaap Hartevelt en Niels van Weeren en oud-wethouder Jos Roeffen.

“De kandidaten van Hart van Oegstgeest staan klaar om zich de komende jaren in te zetten voor de inwoners van Oegstgeest, de zelfstandigheid van het dorp én voor het mooie groen - en alle andere zaken zoals vermeld in het verkiezingsprogramma”, aldus het persbericht.

www.hartvooroegstgeest.nl

Meer berichten