Logo oegstgeestercourant.nl
Bruno Bruins
Bruno Bruins (Foto: PR)

Oud-minister Bruno Bruins wordt voorzitter raad van toezicht Alrijne Zorggroep

Bruno Bruins, de voormalige minister voor Medische Zorg en Sport, wordt op 1 juni dit jaar voorzitter van de raad van toezicht van Alrijne Zorggroep.

Hij neemt dan het stokje over van Mirjam de Bruin. Voorzitter Yvonne Wilders van de raad van bestuur van Alrijne is blij met de komst van Bruins: Met zijn jarenlange bestuurlijke ervaring kan hij ons met raad en daad terzijde staan”. 

Bruno Bruins trad op 19 maart 2020 af als minister nadat hij een dag eerder tijdens een langdurig Kamerdebat over corona een flauwte had gekregen die werd toegeschreven aan oververmoeidheid. Op dit moment is hij Staatsraad in de Afdeling advisering van de Raad van State. Eerder was hij voorzitter van de raad van bestuur van Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV), lid van de raad van bestuur van Connexxion holding nv, waarnemend burgemeester van de gemeente Leidschendam–Voorburg en staatssecretaris voor het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap.


Imke Frijters

Op 16 december vorig jaar kwam er met de benoeming van Imke Frijters ook al een nieuw gezicht in de raad van toezicht. Zij volgde Jan Peter Duijvestijn als lid van de op audit commissie Financiën & Risicomanagement.


De raad van toezicht houdt toezicht op het functioneren van de raad van bestuur, het gevoerde beleid en het maatschappelijk belang van de organisatie. Daarnaast fungeert de raad als klankbord, adviseur en sparringpartner voor de bestuurders. De raad van toezicht vervult bovendien de werkgeversrol voor de raad van bestuur.


Alrijne Zorggroep bestaat uit Alrijne Ziekenhuis met locaties in Leiderdorp, Leiden en Alphen aan den Rijn en de verpleeghuizen Leythenrode in Leiderdorp en Oudshoorn in Alphen aan den Rijn.

Meer berichten