Logo oegstgeestercourant.nl
<p>De Oegstgeester burgemeester Emile Jaensch is &eacute;&eacute;n van de achttien ondertekenaars van de brandbrief aan premier Rutte en het kabinet</p>

De Oegstgeester burgemeester Emile Jaensch is één van de achttien ondertekenaars van de brandbrief aan premier Rutte en het kabinet

(Foto: Buro JP)

Burgemeesters sturen brandbrief aan kabinet

‘Geef perspectief aan horeca en cultuursector ’
Geef op 25 januari perspectief en duidelijkheid aan de horeca en cultuursector. Die oproep doen de achttien burgemeesters van de Veiligheidsregio Hollands Midden in een brandbrief aan premier Mark Rutte en het kabinet.

“Wij maken ons grote zorgen over het persoonlijk leed van ondernemers en de gevolgen op sociaal, maatschappelijk en economisch vlak voor onze gemeenschap’, schrijven de burgemeesters, onder wie ook burgemeester Emile Jaensch van Oegstgeest. Ze merken ook dat het draagvlak voor de huidige coronamaatregelen afbrokkelt en dat handhaving van de regels steeds moeilijker wordt.

Er zijn allerlei manieren om bezoek aan horeca en culturele activiteiten of instellingen op een verantwoorde manier te regelen, geven de burgemeesters aan en ze vragen Rutte en zijn ministers om “met creativiteit en in goede samenwerking veilige (openstellings)maatregelen te treffen die meer perspectief bieden voor iedereen”. De bereidheid van de horeca en cultuursector om daaraan mee te werken is “buitengewoon groot”, stellen ze. Het zou een stap in de goede richting zijn om in ieder geval terug te gaan de situatie van voor 19 december, geven de burgemeesters mee.

Daarnaast zouden er betere compensatieregelingen en financiële ondersteuning voor de ondernemers moeten komen. “De huidige ondersteuning is voor velen volledig ontoereikend.”


Weegmoment

Dinsdag 25 januari is er een nieuw ‘weegmoment’ waarop het kabinet bekijkt of de coronamaatregelen verder kunnen worden versoepeld. Tijdens de persconferentie van 14 januari zei premier Mark Rutte dat dan eerst gekeken wordt naar de horeca, musea, bioscopen en theaters.

Meer berichten