Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Thijmen (9) en Tobias (8).</p>

Thijmen (9) en Tobias (8).

(Foto: )

Vijf extra geiten voor goede doel

Op 22 december hoorden de broers Thijmen (9) en Tobias (8), beide leerlingen van Jenaplanschool De Kring, dat de kerstactie van hun school al 33 geiten voor Bangladesh opgebracht had. Om deze kerstactie een verdere boost te geven, bedachten Thijmen en Tobias drie verschillende kerstpakketten die ze zelf samenstelden en langs de deur gingen verkopen.

Met deze kerstactie steunt basisschool De Kring Oxfam Novib met een van hun projecten om armoede wereldwijd tegen te gaan. Eén geit kan aangeschaft worden voor dertig euro.

Thijmen en Tobias stelden zelf kerstpakketten samen. Mensen konden kiezen uit een ontbijt/lunch pakket, een borrelpakket en een snoeppakket. Een pakket verkochten ze voor drie euro.

De borrelpakketten bleken het populairst. Eén Oegstgeestenaar wilde zelfs alle drie de pakketten kopen!

Aan het eind van hun tweede verkoopdag hadden Thijmen en Tobias alleen nog de ontbijt/lunchpakketten over. De jongens kwamen tien euro tekort om precies vijf geiten bij elkaar gespaard te hebben. Aangezien het al etenstijd was, zou een ontbijt/lunch pakket niet meer zo goed verkopen. De jongens bedachten daarom een nieuwe naam. De laatste pakketten werden als smulpakketten verkocht. Uiteindelijk lukte het hun dan toch; vijf extra geiten voor Bangladesh.

De jongens zijn super trots en erg voldaan dat het hen gelukt is.

Meer berichten