Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: pr

Arriva Zuid-Holland Noord start nieuwe dienstregeling op 9 januari 2022

Zondag 9 januari is voor Arriva het vertrekpunt van een nieuwe dienstregeling in Zuid-Holland Noord. Op basis van kennis en kunde én in overleg met haar opdrachtgever, de provincie Zuid-Holland, is ook dit jaar weer gekeken naar een dienstregeling die aansluit bij de reizigersbehoefte.

Voor 2022 betekent dat een toevoeging van extra ritten en enkele ritten vervallen. Ook zijn er een aantal veranderingen van vertrek- en aankomsttijden van de bussen.

De coronamaatregelen blijven een belangrijke impact hebben op het gebruik van het openbaar vervoer. Daarom monitort Arriva dagelijks het gebruik van alle ritten. Op basis van de ontwikkelingen van reizigersaantallen maakt Arriva een prognose voor de komende maanden. Op basis daarvan is de dienstregeling 2022 samengesteld: meer ritten waar een reizigersgroei te zien is, en minder ritten waar het gebruik structureel achterblijft. Vanzelfsprekend blijft het hele jaar door vraag en aanbod op elkaar afgestemd. Waar nodig zet Arriva extra bussen in of passen ze de dienstregeling tussentijds aan.

Nieuwe dienstregeling 2022 Zuid-Holland Noord

De nieuwe dienstregeling in de regio Duin- en Bollenstreek, Leiden, Rijnstreek en Midden-Holland met ingang van 9 januari 2022, is terug te vinden via https://www.arriva.nl/a/dienstregeling-2022-1/dienstregeling-2022/zuidholland-noord.htm. Voor de actuele reisinformatie, zeker nu de wijzigingen elkaar korter opvolgen, raadt Arriva haar reizigers aan altijd de reis vooraf te plannen met een reisplanner, bijvoorbeeld met de reisplanner op https://www.arriva.nl/.

Over Arriva Nederland

Arriva Nederland is onderdeel van Arriva Group, waar Deutsche Bahn eigenaar van is. Arriva verzorgt personenververvoer en is actief in veertien Europese landen. In Nederland telt Arriva zo’n 5.500 medewerkers. Je komt ons tegen in de provincies Drenthe, Flevoland, Fryslân, Gelderland, Groningen, Limburg, Noord-Brabant, Overijssel en Zuid-Holland. Naast trein- en busvervoer varen we samen met Koninklijke Doeksen de Waterbus in Zuid-Holland en zijn we actief in de Nederlandse touringcarbranche onder de naam Arriva Touring. Arriva Touring verzorgt ook het vervoer op Amsterdam Airport Schiphol.

Meer berichten