Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Ramon Frederiks nam blij verrast de penning in ontvangst. | </p>

Ramon Frederiks nam blij verrast de penning in ontvangst. |

(Foto: Buro JP)

Jongerenpenning voor Ramon Frederiks

Oegstgeester Pluimen voor Rik van der Zon en Merville AppeloOp maandag 21 december werd Ramon Frederiks (18) in Dorpscentrum Oegstgeest verrast met een Jongerenpenning van de gemeente Oegstgeest. Burgemeester Emile Jaensch reikte de penning uit.

“Ramon is enthousiast en vindingrijk en zet zich op allerlei plaatsen in het dorp in”, liet burgemeester Jaensch weten. Ramon is trainer van de MO13-2 bij FC Oegstgeest en zet zich ook vrijwillig in in buurthuis De Kratong. Daarnaast maakt hij zich sterk voor de oprichting van een Jeugd- en Jongerenraad in Oegstgeest. “En op Koningsdag is hij overal te vinden om hand- en spandiensten te verrichten voor de Oranjevereniging.”

Voor deze langjarige en brede vrijwillige inzet ontving Ramon dus maandag de Jongerenpenning waar ‘vindingrijk en enthousiast’ in gegraveerd staat.

Pluimen

Afgelopen zaterdag, 18 december, verraste burgemeester Jaensch nog twee andere jongeren. Niet met een penning, maar met ‘Oegstgeester Pluim’

Rik van der Zon werd verrast bij FC Oegstgeest. Hij stond als kleine jongen al paraat om mee te helpen bij de voorbereidingen van Koningsdag en 5 mei en zijn ‘takenpakket’ is sindsdien alleen maar uitgebreid. Bij voetbalvereniging FC Oegstgeest steekt Rik vaak vrijwillig de handen uit de mouwen.

Merville Appelo, een stille kracht bij korfbalvereniging Fiks, ontving ook een Pluim van burgemeester Jaensch. Geheel verrast en beduusd hoorde ze hoe haar inzet bij de club wordt gewaardeerd. Merville geeft wekelijks (kangoeroe)korfbaltraining aan kindjes tussen de vier en vijf jaar. Training geven doet ze met veel enthousiasme en gedrevenheid. 

“Het is belangrijk dat jongeren zich inzetten voor de Oegstgeester samenleving en dat ze zich realiseren dat wij trots op hen zijn. We belonen het vrijwilligerswerk van onze jeugd graag met deze erkenningen. Deze jongeren zijn goud waard en kunnen een voorbeeld zijn voor ons allemaal. Het zijn echte toppers”, aldus de burgemeester. “Het is een tijd waar jongeren lastig kunnen samenkomen. Verjaardagen kunnen nauwelijks worden gevierd en Kerst is ook voor hen wel erg sober. De uitreiking van deze waarderingen is ook een hart onder de riem voor alle jongeren in Oegstgeest.” (WT)

Meer berichten