Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

XMAS-spinningmarathon Jenergy groot succes voor Ronald McDonald Huis

Op zaterdag 11 december organiseerde Jenergy Fitness Club aan de Clusiushof een XMAS Spinning marathon voor het Ronald McDonald Huis Leiden. Ondanks dat de oorspronkelijke datum van vrijdagavond 10 december vanwege Covid moest worden verplaatst naar zaterdagmiddag, was er een geweldige opkomst. Iedereen was in de kerstsfeer gekleed en er werd drie uur lang gespind op vrolijke kerstmuziek. 

Op dinsdag 14 december kon eigenaresse Jenny Gaidoukevitch samen met één van de deelnemers, Erick van Koppen, een cheque van maar liefst € 1.500, - overhandigen aan Nancy Haanappel, manager van Ronald McDonald Huis Leiden.

Ronald McDonald Huis

Het Ronald McDonald Huis Leiden biedt ouders en broertjes en zusjes van ernstig zieke kinderen alweer bijna dertig jaar een ´thuis ver van huis´, op loopafstand van het LUMC. Zeker in de Kersttijd, waarin ‘samen zijn’ centraal staat, is het voor ouders en hun zieke kind extra belangrijk in tijden van ziekte en spanning, dichtbij elkaar te zijn. Het Huis krijgt geen overheidssubsidies en is voor de exploitatie volledig afhankelijk van giften en donaties van particulieren, bedrijven, scholen, clubs en verenigingen. Een overnachting in het Huis kost €15,- per nacht per kamer, terwijl de werkelijkheid kosten €75,- zijn. Jenergy Fitness Club heeft met deze actie 25 overnachtingen mogelijk gemaakt. 

Jenergy Fitness Club

Dat de leden van Jenergy het Ronald McDonald Huis een warm hart toe dragen, blijkt wel uit het feit dat ze dit jaar voor de tweede keer een actie hebben georganiseerd voor het Leidse Huis. Op 10 en 11 juli werden er een spinning én zumba marathon georganiseerd en deze leverde maar liefst € 2.051,- op.

Dat maakt de totaalopbrengst op € 3.551,- en heeft Jenergy dit jaar in totaal zestig overnachtingen gesponsord!

Meer berichten