Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Daags na de Elfstedentocht werden de rijders uitgenodigd in het gemeentehuis door burgemeester Scheenstra. Er was onderling veel uit te wisselen. Voor de Oegstgeester Courant werd bijgaande foto gemaakt.&nbsp;</p>

Daags na de Elfstedentocht werden de rijders uitgenodigd in het gemeentehuis door burgemeester Scheenstra. Er was onderling veel uit te wisselen. Voor de Oegstgeester Courant werd bijgaande foto gemaakt. 

(Foto: Loek de Groot)

25 jaar geen Elfstedentocht

Op 4 januari is het 25 jaar geleden dat de laatste Elfstedentocht werd gereden. “Daar zijn we zeker niet blij om, maar is wel een dag om bij stil te staan”, aldus Frans van Rijn, op de foto met de Elfstedentrui aan.

Frans diepte uit zijn archief bijgaande foto. Hij wilde een reünie organiseren met de mensen op de foto en met belangstellenden. Een en ander bij en in overleg met IJsclub Oegstgeest. Echter de coronamaatregelen maken dit niet mogelijk. “Ontzettend jammer”, vindt Frans.

4 januari 1997 was de dag dat heel Nederland maar over een ding sprak. Iedereen weet nog hoe zij de tocht beleefd hebben. Bijvoorbeeld als een van de twee miljoen toeschouwers in Friesland. Anderen zaten de hele dag aan de buis gekluisterd. Ook in Oegstgeest leefde de tocht der tochten. Een dag na de tocht werden de rijders uitgenodigd in het gemeentehuis door burgemeester Scheenstra. Er was onderling veel uit te wisselen. Er werd voor de Oegstgeester Courant bijgaande foto gemaakt. Aanstaande 4 januari zal zeker in het teken staan van het festijn. De tv zal veel aandacht schenken aan het gebeuren en zeker ook aan de winnaars Henk Angenent en Klassina Seinstra.

Meer berichten