Ivonne Janka: 'Ik kijk uit naar het moment dat we weer massaal kunnen ‘vrijwilligen’ zoals we gewend zijn, binnen onze vertrouwde clubs.' | Archfoto
Ivonne Janka: 'Ik kijk uit naar het moment dat we weer massaal kunnen ‘vrijwilligen’ zoals we gewend zijn, binnen onze vertrouwde clubs.' | Archfoto Foto: Willemien Timmers

‘Je wereld bloeit open dankzij vrijwilligerswerk!’

Algemeen

Op 7 december was het nationale vrijwilligersdag. “Graag wil ik vanuit mijn rol als vrijwilligersmakelaar alle vrijwilligers danken voor hun bijdrage aan de Oegstgeester samenleving”, laat Ivonne Janka weten. “Een op de drie inwoners uit Oegstgeest zet zich in als vrijwilliger, en daar ben ik trots op!”

De inzet van vrijwilligers is ongelofelijk waardevol voor de samenleving. Vrijwilligers komen onder de mensen, geven invulling aan hun eigen leven en dat van een ander. De helpende handen van vrijwilligers zijn van onschatbare waarde. “Zelf steek je er iets van op en je doet iets waardevols voor een ander. Geen vrijwilligers betekent gewoonweg geen vereniging, geen club!” 

“Het voelde de afgelopen weken als een cadeautje dat we na maanden van minimale sociale contacten en activiteiten eindelijk weer als vanouds als vrijwilliger actief konden zijn. We snakken allemaal naar activiteiten los van al die vervelende beperkingen. Helaas zijn we er nog niet vanaf en lijkt het erop dat het nog even gaat duren voordat we ons weer in een normale situatie bevinden”, moedigt Janka aan.

“Geef niet op, weet dat je straks meer dan ooit nodig bent als vrijwilliger en we weer samen kunnen genieten van sociale activiteiten.  Tot die tijd blijf: genieten van de kleine dingen en kijk naar elkaar om. Voor je het weet zal de lente beginnen en zullen de dagen weer langer worden en de lucht opklaren. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Dorpskracht

Voor diegene die nog niet actief zijn als vrijwilliger: op www.dorpskracht.nl staan op dit moment meer dan 60 vacatures. Neem een kijkje en solliciteer op een vacature die je aanspreekt. 

“Heb je hulp nodig bij het vinden van passend vrijwilligerswerk? Neem dan contact met mij op via vrijwilligersmakelaar@dorpskracht.nl. Je wereld bloeit open dankzij vrijwilligerswerk!”

Uit de krant

Uit de krant