Logo oegstgeestercourant.nl
Foto:

Raadslid Marcus Rolloos sluit zich aan bij Belang van Nederland

Het vorige week uit de Oegstgeester VVD opgestapte raadslid Marcus Rolloos, dat besloot zijn zetel te behouden, sluit zich per direct aan bij Belang van Nederland. Dit is de nieuwe partij van Tweede Kamerlid Wybren van Haga. 

“Ik krijg een goed gevoel bij Belang van Nederland, een klassiek-liberale partij die pal staat voor de individuele vrijheid en opkomt voor de belangen van hardwerkende mensen en ondernemers”, aldus Rolloos. 

Rolloos diende op 23 september een motie in die het college van B&W en in het bijzonder de burgemeester opriep om de coronapas niet te handhaven. “In dat standpunt voelde en voel ik mij gesteund door een groep juristen die betoogt dat de coronatoegangspas in strijd is met artikel 1 van de Grondwet en onder andere artikel 14 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Ik ben mijn hele leven zeer tegen iedere vorm van uitsluiting en discriminatie geweest en ik kan het coronatoegangsbewijs niet verenigen met mijn geweten.”

“Het doet mij als liberaal verdriet dat een beroep op en het eerbiedigen van grondrechten niet door de VVD wordt gewaardeerd”, zei hij vorige week in een persbericht. “Het inperken van de vrijheid door coronamaatregelen vind ik een gotspe,” voegt hij er deze week aan toe.

Gemeenteraadsverkiezingen

Belang van Nederland Oegstgeest doet op 16 maart 2022 mee met de gemeenteraadsverkiezingen. “We zoeken daarbij nog meer enthousiaste mensen, die willen helpen om dé ondernemerspartij van Nederland bij ons op de kaart te zetten”, aldus Rolloos. 

Van Haga enthousiast 

Wybren van Haga reageert enthousiast op de komst van Rolloos. “Marcus is een ervaren politicus die weloverwogen de keuze heeft gemaakt om zich bij ons aan te sluiten.” 

Meer berichten