Logo oegstgeestercourant.nl
Foto: Willemien Timmers

Dagwacht: Groene Kerk nu ook dinsdagmorgen open

Op vakantie in het buitenland doe je het vaak vanzelf: als je langs een kerk komt, loop je er even binnen. In Nederland kan dat niet, omdat kerkgebouwen vaak dicht zijn. Vorige week stond in deze krant al het bericht dat de Groene Kerk in ons dorp op woensdagmiddag open is tussen 16.00 en 17.00 uur, met een speciaal hoekje voor kinderen.

Op dinsdag 30 november begint er een experiment in de Groene Kerk, Haarlemmerstraatweg 6. Dan is de kerk ook open van 08.30 tot 09.00 uur open voor de Dagwacht. Wat is dat? 

De Nachtwacht kennen we: die treedt aan het begin van de nacht aan om de hele nacht door waakzaam te zijn. De Dagwacht staat op de drempel van de nieuwe dag. Om even stil te zijn bij hoe we de dag beginnen of wat ons die dag te wachten staat. Met welke energie begin je aan de dag, waar verwacht je de vreugde, waar zit zorg of angst? Wat wil je meenemen de nieuwe dag in? Vanaf 30 november is de Groene Kerk elke dinsdagochtend om 08.30 uur open. Er is muziek, licht, een goed woord voor deze dag, een gebed en rust. In de taal van het geloof gezegd: Gods nabijheid als bron van kracht voor de dag. “Het kan ook zijn dat u zelf anderen wel wilt laten delen in wat u inspireert voor een nieuwe dag. Dan gaan we daar ook een vorm voor vinden”, laat een vertegenwoordiger van de Groene Kerk weten.

Elke dinsdagmorgen

De dinsdagochtend-Dagwacht zal er elke week zijn, in ieder geval tot Aswoensdag 2 maart. “Dan kijken we of de Dagwacht ‘goed doet’ voor onszelf, voor de gemeenteleden en voor iedereen in ons dorp.”

Meer berichten