Pecos is terug in de eerste divisie. Een onverwacht royale 9-1 overwinning op concurrent Disnierats was zaterdag precies genoeg voor het kampioenschap.
Pecos is terug in de eerste divisie. Een onverwacht royale 9-1 overwinning op concurrent Disnierats was zaterdag precies genoeg voor het kampioenschap.

Eindelijk prijs voor Pecos

Algemeen

De tafeltennissers van Pecos zijn terug in de eerste divisie. Een onverwacht royale 9-1 overwinning op concurrent Disnierats was zaterdag precies genoeg voor het kampioenschap. Al moest dat zonder publiek en in een gesloten kantine worden gevierd.

Na de degradatie in het najaar van 2019 werd het geduld van de Oegstgeestenaren danig op de proef gesteld. Tot twee keer toe stonden ze bovenaan in hun tweededivisiepoule toen lockdowns een einde maakten aan de competitie. Ook nu spookte een dergelijk scenario de laatste weken door de Pecoshoofden. Het zou toch niet wéér tot een voortijdig einde komen?

En dan was er ook nog gewoon de dreiging van een serieuze concurrent: Disnierats kwam dit weekend naar de Voscuyl met slechts twee punten achterstand en had de heenwedstrijd in Hoorn met 6-4 gewonnen. Maar de revanche was overtuigend. Mocht de competitie alsnog worden stilgelegd, dan was de buit in het Thorn tafeltenniscentrum in elk geval precies op tijd binnen. Door de 9-1 winst is het verschil nu tien punten met nog één speelronde te gaan.

Zelf hadden de spelers ook pas een week later op een feestje gerekend, erkende Paul Kruijt na afloop. ‘We gingen voor een overwinning, om het komende zaterdag tegen Vriendenschaar af te maken.’

De doorslaggevende partij was volgens zijn analyse meteen de eerste. Daarin was Youri Soons na een zware strijd met 16-14 in de vijfde game te sterk voor de Hoornse kopman Mark Bek. Het bleek het startsein voor een gestage triomftocht. René Waterreus won met 3-1, Kruijt zelf en het dubbel precies zo. En ook na de pauze viel alles goed. ‘We waren gewoon in elke partij net iets beter’, aldus Kruijt. ‘Op die ene na dan.’ Op een 8-0 stand wist hij zelf een 2-1 voorsprong in games tegen Mark Bek niet te verzilveren. Soons maakte het karwei vervolgens wel af, met de ruimste uitslag van de avond: Sjoerd Bek kreeg met 11-6, 11-5 en 11-8 klop.

Terug aan het op een na hoogste front van de nationale competitie gaan de mannen van Pecos zich richten op handhaving, kondigde Kruijt namens zijn team aan. Eind januari moet die competitie van start gaan. Het wordt waarschijnlijk het laatste seizoen bij Pecos van Soons, die zich elders gaat settelen, maar dat is van later zorg. Verder dan een paar weken vooruitkijken doen ze bij Pecos al een tijdje niet meer.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant