Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Op maandag 8 november ontving wethouder Nieuwenhuis uit handen van Mari&euml;lla het eerste cadeaupakket voor mantelzorgers.</p>

Op maandag 8 november ontving wethouder Nieuwenhuis uit handen van Mariëlla het eerste cadeaupakket voor mantelzorgers.

(Foto: Willemien Timmers)

Cadeaus voor mantelzorgers

Op maandag 8 november ontving wethouder Nieuwenhuis uit handen van Mariëlla (werkzaam bij Jottem) het eerste, prachtig gevulde cadeaupakket voor mantelzorgers.

Dit pakket gaat de gemeente deze week als blijk van waardering overhandigen aan alle mantelzorgers uit Oegstgeest.

Woensdag 10 november is het de landelijke dag van de mantelzorg. Deze dag is bedoeld om erkenning en waardering te vragen voor het soms zware werk van mantelzorgers. Zeker in deze coronatijd is het belangrijk om de mantelzorgers een extra hart onder de riem te steken.

Het cadeaupakket is samengesteld met zelfgemaakte producten van Jottem. Jottem is een locatie in Oegstgeest voor mensen met een beperking, waar zij ambachtelijke en creatieve producten maken. In het pakket zitten onder meer kaarsen, versierde onderzetters, jam, zeep en een bon om heerlijke verse appeltaart op te halen bij Jottem.

De pakketten worden bij de mantelzorgers thuisbezorgd door Provalu (voorheen de Maregroep).

Ook in de bibliotheek Oegstgeest wordt aandacht geschonken aan de Dag van de mantelzorg. Hier is een speciale hoek ingericht met boeken rond het thema mantelzorg.

Op 10 november kunnen mantelzorgers die zich hiervoor hebben opgegeven, genieten van een high tea bij restaurant Jonker in Oegstgeest.

Meer berichten