Bob den Hollander haalt uit voor de openingstreffer. | Foto Paul Lichtenbeld
Bob den Hollander haalt uit voor de openingstreffer. | Foto Paul Lichtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

Opnieuw winst voor FC Oegstgeest

Algemeen

Op een zwaar bespeelbaar veld wist FC Oegstgeest ook de uitwedstrijd tegen Be Fair in Waddinxveen afgelopen zaterdag te winnen. En staan ze met vier keer winst, één keer gelijk en nog een halve gestaakte wedstrijd in te halen, op de tweede plaats.

Praktisch alle wedstrijden in de derde klasse worden op kunstgras gespeeld. Een enkele keer gaat FC Oegstgeest op bezoek bij een club waar het hoofdveld natuurgras heeft. Zo ook afgelopen zaterdag in Waddinxveen. Op deze zaterdag met veel regen was het veld zwaar en moeilijk bespeelbaar, met als gevolg veel glijpartijen. Het was FC Oegstgeest dat in de eerste helft kansen wist te creëren, maar schoten van de FC Oegstgeest aanvallers gingen over en naast. Tot tien minuten voor de rust Lucas Tijl een voorzet op maat gaf aan Bob den Hollander die de 0 – 1 scoorde. Hierna kreeg Be Fair een paar corners, maar die leverden niets op.

In de eerste tien minuten na de rust wist Be Fair weer enkele kansen te creëren, maar weer zonder resultaat. A-junior Ruben Tijl verving Daan van Moorsel, vlak hierna strafte zijn broer, Lucas Tijl, een verdedigingsfout knap af en scoort de 0 – 2. Drie minuten later maakte Be Fair de aansluitingstreffer, nadat Dylan Dijkstra uitgleed op het gladde veld wist zijn tegenstander een voorzet op maat te geven aan de spits, die scoorde: 1- 2. Zo werd het toch weer spannend of FC Oegstgeest de voorsprong vast kon houden. Een kwartier voor tijd bracht trainer Thymen Kruider een tweede A-junior in het veld, Jasper Mulder, die middenvelder Joshua Overvliet verving. Vlak hierna besliste Kevin Driessen de eindstand door uit een directe vrije trap 1 -3 te scoren.

Zo werden weer drie punten aan het totaal van FC Oegstgeest toegevoegd en staan ze met dertien punten uit vijf wedstrijden op de tweede plaats.

Zaterdag speelt FC Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen FC VVC dat met 1 punt op de onderste plaats staat, aanvang 14.30 uur. Op dezelfde tijd speelt ook FC Oegstgeest vrouwen 1 een thuiswedstrijd tegen Purmerend vrouwen 2. Na afloop van beide wedstrijden kan er hopelijk een dubbele overwinning gevierd worden, opgeluisterd door zanger Bart Heemskerk.