Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Willeke Alberti liet de gasten in Dorpscentrum Oegstgeest genieten. |&nbsp;</p>

Willeke Alberti liet de gasten in Dorpscentrum Oegstgeest genieten. | 

(Foto: Willemien Timmers)

Willeke Alberti bezorgt toehoorders fantastisch optreden

Op zondagmiddag 31 oktober was de bekende zangeres Willeke Alberti in Dorpscentrum Oegstgeest aanwezig om voor een uitverkochte zaal op te treden. Dit evenement was georganiseerd door Seniorensoos Rendez Vous, die vaak activiteiten voor ouderen programmeert. Het werd een onvergetelijke middag.

Door Wim van Tuijl

Na het openingswoord door voorzitter van het Dorpscentrum, Joop Verdonk, betrad Willeke de grote zaal, waarin voornamelijk generatiegenoten en veel nog oudere aanwezigen een geweldig optreden kregen voorgeschoteld. “Ik ga voor u tijdens mijn optreden zingend herinneringen ophalen”, deelde ze mee. Als geen ander heeft Willeke de sociale flair en charisma om met haar herkenbare warme stem direct een goede klik met de toehoorders op te bouwen. Ze anticipeerde met haar liederenkeus uitstekend op de leeftijdsklasse van de aanwezigen. Zo zong ze een medley van liedjes uit de tijd dat ze met haar vader Willy Alberti optrad; daarbij ontbrak het niet aan de Italiaanstalige songs, waarmee haar vader zich in de jaren 60 van de vorige eeuw onderscheidde. Ze vertolkte ook evergreens van bekende Nederlandstalige artiesten van wie er velen reeds zijn overleden, zoals Conny van den Bos, Tom Manders, Zangeres Zonder Naam, Blue Diamonds, Eddy Christiani en Ramses Shaffy. Het publiek klapte en zong enthousiast mee. Dit bewees hoezeer ze het publiek wist te bereiken. Ook het bekende nummer ‘Spiegelbeeld’, uitgebracht in 1963 en goed voor een gouden plaat, ontbrak niet.
Een dankbaar applaus en een grote bos bloemen van Pippy Blom namens Rendez Vous, waren uiting van grote waardering voor haar prima optreden.

Leven

Willeke is al sinds 1955 artistiek actief. Ze is bekend als zangeres en had in de jaren 60 met haar vader een televisieshow. Daarnaast profileerde ze zich als actrice in de televisieserie ‘De Kleine Waarheid’ en speelde in de films ‘Rooie Sien’ en ‘Alles is Familie’. Ze had ook rollen in de musicals ‘Hello Dolly’en ‘De Jantjes’.
In 2016 vierde ze haar 60-jarig artiestenjubileum. Op zondag 24 oktober kreeg ze de Blijvend Applaus Prijs uitgereikt. Die prijs is de waardering voor het oeuvre van een artiest op leeftijd. “Een van mijn mooiste prijzen”, vertelde ze de verslaggever.

Overigens is Willeke Alberti (inmiddels 76) bezig met haar afscheidstournee voor publieke optredens. Eind januari 2022 is het voorbij. Ze blijft echter wel optreden in verzorgingstehuizen. “Ik kijk graag uit om juist met oudere kwetsbare mensen die min of meer buiten de maatschappij staan herinneringen zingend te delen”, aldus Willeke.

Deze middag is mede mogelijk gemaakt door: Dorpscentrum Oegstgeest, Gemeente Oegstgeest, Willeke Alberti Foundation, Stichting Carolusgulden, Stichting Drückerfonds en Stichting Cultuurfonds Oegstgeest.

Meer berichten