Mario Gianfiglio (midden) heeft de stand op 1-4 gebracht. | Foto Paul Lichtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest excelleerde afgelopen zaterdag

Algemeen

Hoewel FC Oegstgeest als eerste van de nul af was, had VVSB in de eerste helft het betere van het spel, maar kon haar kansen niet verzilveren. Gaandeweg de wedstrijd met name in de tweede helft werden de rollen omgedraaid. VVSB had geen antwoord meer op het voetbal van FC Oegstgeest. Onder andere via counters werd de ruststand van 1-1 in de tweede helft zelfs omgezet in een geflatteerde 1-4 aan het einde van de wedstrijd.

De eerste drie competitiewedstrijden van VVSB zijn in winst omgezet, 9 uit 3 dus. FC Oegstgeest met één winstpartij (TAVV) en een gelijk spel (Sporting Leiden) en een achterstand (0-1) in een gestaakte wedstrijd (Reeuwijk) door een blessure van de scheidsrechter, had deze luxe niet. Maar het team van Thijmen Kruider en Pascal Verschoor had al wel laten zien dat het ook echt een hecht team is dat hard werkt en over veel individuele kwaliteiten beschikt. Maar dat VVSB een geduchte tegenstander zou zijn bleek wel uit de behaalde resultaten. Dus voorzichtigheid was geboden.

Al snel bleek dat VVSB het betere van het spel had en ook meerdere kansen kreeg. Toch was het FC Oegstgeest dat als eerste scoorde. Na twintig minuten trof Kevin Driessen doel vanuit een vrije bal op link in de korte hoek (0-1). Iets later leek Kevin opnieuw te gaan scoren toen de keeper van VVSB iets te ver voor zijn doel stond. Maar de lat keerde het schot.

Kort daarna kwam de thuisploeg op gelijke hoogte (1-1). Dit was ook de ruststand.

In de eerste minuut van de tweede helft kwam Joey Driessen direct al in kansrijke positie, maar zijn doelpoging belandde in het zijnet. Een strakke pass van Bob den Hollander vanaf links op Daan van Moorsel resulteerde in afstandsschot (55ste min) die onhoudbaar achter de keeper van VVSB verdween (1-2).

Het spelbeeld begon ook langzaam te draaien. VVSB leek het vertrouwen in een goede uitkomst te verliezen. Of was het dat zij niet echt een antwoord hadden op het spel van FC Oegstgeest. Het resultaat was in ieder geval hetzelfde. FC Oegstgeest verraste regelmatig met leuke fantasierijke, individuele acties.

In de 75ste minuut plaatste Rens van der Spek vanuit een corner op rechts de bal prima op het hoofd van Daan van Moorsel die vervolgens feilloos inkopte (1-3).

Het leed voor VVSB was nog niet geleden toen in de 85ste minuut als gevolg van gerommel op de achterlijn Mario Gianfiglio kans zag om namens FC Oegstgeest ook nog de 1-4 op het scorebord te zetten.

De uitslag is misschien wat geflatteerd. Maar dat is zeker niet onverdiend. Er is hard gewerkt en bij tijd en wijle zeer goed voetbal gespeeld. Nu maar hopen dat het team zich nog verder ontwikkelt en een goede plek weet te veroveren in het linker rijtje deze derde klasse.

Overige uitslagen:

CVV Be Fair-Alphia 1-2, CVC Reeuwijk-Blauw Zwart 6-0, SV Gouda-FC VVC 2-0, SV Nieuwkoop-Lugdunum 1-0, Sporting Leiden-SV Aarlanderveen 0-3, TAVV-FC Oudewater 2-2, VVSB-FC Oegstgeest 1-4.