In februari van dit jaar werden vier scenario’s besproken voor de toekomst van het monumentale schoolgebouw. | Archieffoto
In februari van dit jaar werden vier scenario’s besproken voor de toekomst van het monumentale schoolgebouw. | Archieffoto Foto: Willemien Timmers

College wil gevel Gevers-Deutz Terweeschool laten staan

Algemeen

Het schoolgebouw van de Gevers-Deutz Terweeschool (GDT) aan de Terweeweg heeft zijn beste tijd gehad. Naast dat het gebouw te krap is voor de vierhonderd leerlingen, er staan inmiddels twee noodlokalen op de speelplaats aan de Juffermansstraat, vertoont het ook veel gebreken en kan er op diverse plekken niet meer over de vloer worden gelopen vanwege inzakkingsgevaar.

In februari van dit jaar werden vier scenario’s besproken voor de toekomst van het monumentale schoolgebouw van architect A.Th. Kraan: Renovatie, de oorspronkelijke voorgevel laten staan en daarachter nieuwbouw plegen, afbreken van de school en hem herbouwen als monument in de oude stijl of afbreken en er een modern gebouw voor in de plaats bouwen.

Het college van burgemeester en wethouders stelt nu scenario 2 voor: het voorste deel van de GDT met monumentale waarde renoveren en restaureren, en het  achterste deel afbreken en vervangen door nieuwbouw.

De start van de bouwwerkzaamheden staat gepland voor 2024. Voor de uitwerking tot en met het definitief ontwerp wordt door het college aan de raad een voorbereidingskrediet gevraagd. In het door B en W voorgestelde scenario is geen gymzaal en ruimte voor een buitenschoolse opvang opgenomen.

Uit de krant

Uit de krant