Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Wessel Eijkman: &lsquo;Liever samen eten dan alleen thuis voor de tv met een bord op schoot.&rsquo; | </p>

Wessel Eijkman: ‘Liever samen eten dan alleen thuis voor de tv met een bord op schoot.’ |

(Foto: Willemien Timmers)

Een week vol nieuwe ontmoetingen

Afgelopen week stond het dorp bol van de positieve activiteiten in het kader van Oegstgeest Ontmoet. Veel Oegstgeestenaren vonden door de verschillende activiteiten hun weg hun weg naar nieuwe bezigheden of leerden nieuwe vrienden kennen.

De Pop-up-winkel in Winkelcentrum Lange Voort bleek een gouden greep. In de vijf openingsdagen liepen mensen in en uit en kregen velen advies over vrijwilligerswerk of passende activiteiten. 

Een van de programma-onderdelen was de ‘Iedereen is bijzonder’-maaltijd bij Wessel Eijkman in de Groenhoevelaan. “Vandaag hebben we veertien mensen aan tafel, waaronder een aantal nieuwe gasten. Al twee jaar lang kook ik eens per twee weken voor wie er wil komen eten. We hebben hier wel eens met 24 man gezeten. In coronatijd kookten we voor nog grotere aantallen, omdat we het eten in die maanden bij de mensen thuis brachten.” Iedereen mag bij Wessel gratis mee-eten. “Beter dan alleen thuis voor de tv zitten met een bord op schoot. Leuk dat we vandaag weer nieuwe mensen hebben mogen verwelkomen. Een week als Oegstgeest Ontmoet is echt nodig in deze tijd.” 

Ook bij andere activiteiten was het druk. Zo had de wandelclub weer nieuwe aanwas, en vonden enthousiastelingen de weg naar sportschool Jenergy en buurthuis de Kratong om deze week gratis aan activiteiten deel te nemen.

Ook bij de diverse biljartclubs in Biljartcentrum Oegstgeest was het druk. Oegstgeestenaar Frans Vogels liep er binnen op zoek naar een nieuwe, sportieve uitdaging. “Ik heb mijn leven lang heel veel gesport. Rugby, badminton, voetbal noem maar op. Ik ben inmiddels toe aan een gezellige biljartclub. Mijn vrouw zag het programma van Oegstgeest Ontmoet in de Oegstgeester Courant, en daarom ben ik hier komen kijken”, zei hij op woensdagavond. “Ik ga mij inschrijven als lid bij Biljartvereniging De Voscuyl!”

Op vrijdagmiddag reikte wethouder Jan Nieuwenhuis de eerste Lief-en-Leedtassen uit bij de onlangs gestarte Lief-en-Leedstraten. In de tas onder andere een Lief-en-Leedpotje door de gemeente gevuld met 150 euro voor het kopen van bijvoorbeeld cadeautjes of kaartjes. De bewoners van (een deel van de) Kerckwervelaan zijn al enthousiast begonnen. Annetta van Blitterswijk en Monique van der Gaag hebben ieder 35 adressen ‘geadopteerd’ om zo nu en dan een bloemetje uit te delen als er iets te vieren valt, of als een buur bijvoorbeeld ziek is. “Een goede buur is beter dan een verre vriend. Op deze manier kunnen mensen, die dat willen, meer bij elkaar betrokken raken. Leuk dat de gemeente dit sponsort. We zullen bijvoorbeeld met kerst bij iedereen iets leuks in de bus doen. Eigenlijk doen we al wat we evengoed deden, maar dan iets uitgebreider.” Beide dames noemen nadrukkelijk buurtgenoot Rubian Heijl, die de bloemen voor de startdag heeft geponsort. Een enthousiaste buurvrouw, die al een tijd in de straat woont, zei blij te zijn met het initiatief. “Het is toch raar als je al jaren vlakbij elkaar woont, maar elkaar helemaal niet kent?” Ook de Hofbrouckerlaan en het Boerhaaveplein hebben zich al aangemeld als Lief-en-Leedstraat. Met andere straten is de gemeente nog in gesprek.

Het hoogtepunt van de week was toch wel de gezamenlijke Dorpslunch in Dorpscentrum Oegstgeest die tot op de laatste plek bezet was. Ook de Leo Kannerschool had aan deze lunch meegewerkt. “Voor herhaling vatbaar”, werd er door velen geroepen. 

‘s Middags werd de dag feestelijk en muzikaal vervolgd door een muzikale bingo met optredens van Marco de Hollander en Ronnie Tober.

Meer berichten