Frans Laarhoven maakt een goal. | Foto Ed Patijn
Frans Laarhoven maakt een goal. | Foto Ed Patijn Foto: Ed Patijn

Groningen te sterk voor LOHC Heren 1

Op zondag 10 oktober speelde LOHC Heren 1 haar vijfde wedstrijd van het seizoen, thuis op het sportcomplex ‘De Krogt” aan de Hofbrouckerlaan in Oegstgeest tegen Groningen Heren 1 dat voor aanvang van de wedstrijd met twee punten één positie hoger stond dan LOHC.

Op deze zonnige zondagmiddag was het gezellig druk rond het veld en waren de heren van LOHC vol goede moed om dit keer de winst te gaan pakken. Zij begonnen echter te mat aan de wedstrijd en al na enkele minuten in het eerste kwart keek het team tegen een 0-1 achterstand aan. In het resterende deel van het eerste kwart en ook in het tweede kwart lukte het LOHC niet om structuur in het spel te brengen en zo de wedstrijd naar zich toe te trekken. Ook Groningen creëerde weinig kansen en zo stond er bij rust een stand van 0-1 in het voordeel van de Groningers op het scorebord.

In de tweede helft lukte het de heren van LOHC om een tandje bij te zetten en waren zij de bovenliggende partij. Dit overwicht werd verzilverd door Frans Laarhoven die de welverdiende gelijkmaker maakte. Echter maakte Groningen al snel een tegengoal uit een benutte strafcorner en keek LOHC weer tegen een achterstand aan. De mannen creëerden in het resterende deel van de wedstrijd mede door goed veldspel veel kansen en totaal tien strafcorners.

Helaas lukte LOHC niet om de gelijkmaker te scoren, de keeper van Groningen bleek in uitstekende vorm. De eindstand bleef steken op 1-2 en de drie punten gingen teleurstellend mee naar Groningen.