Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Het dictee in 2019. | Archieffoto</p>

Het dictee in 2019. | Archieffoto

(Foto: Willemien Timmers)

Zevende Oegstgeester Dictee 12 oktober in Teylingen College

Na een jaar zonder Oegstgeester Dictee vindt de zevende editie plaats op dinsdagavond 12 oktober.

De auteur van het dictee is Rob Polak. Ton den Boon, Marèse Peters, Els van der Geest en Walter Oussoren vormen de jury. Het Cadineasca Dreapta Trio, bestaande uit Mignon de Lange, viool, Guénaëlle de Graaf, accordeon en Ben Schueler, klarinet, speelt levendige Balkanmuziek. Zij brengen deze muziek ten gehore tijdens de inloop en de pauze. Een impressie van deze muziek: www.hetoegstgeesterdictee.nl . 

Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid-Holland zal het dictee weer zin voor zin voorlezen en reikt de prijzen uit. Op 12 oktober zijn deelnemers van harte welkom in het Teylingen College Duinzigt, Wijttenbachweg 23 Oegstgeest. Aan de ingang wordt, conform de huidige regels, eerst een scan van het vaccinatiebewijs of recent testbewijs (van de laatste 24 uur) gemaakt. Breng ook uw identificatiebewijs mee. Vanaf 19.00 uur kan men zich aanmelden/ inschrijven, de start van het dictee is om 19.30 uur. Net als voorgaande jaren gaat de opbrengst naar de strijd tegen de laaggeletterdheid en wel de VoorleesExpress. Het inschrijfgeld is € 20,- voor volwassenen en € 10,- voor scholieren en studenten. Aanmelden kan tot en met 11 oktober via de website: www.hetoegstgeesterdictee.nl of bij de Bibliotheek Oegstgeest, de Rijnlandse Boekhandel of Boekhandel De Kler. Teams (3-5 personen) dingen mee naar de teamprijs. Teams kunnen worden samengesteld uit sportclubs, kaartclubs, leesclubs, straatgenoten en vrienden. 

Het Oegstgeester Dictee wordt mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Oegstgeest, boekhandel De Kler, Rijnlandse Boekhandel, apotheek Beker, apotheek Linnaeus, Belastingadvies van der Bend, BMS Netwerk Notarissen, Brakenhoff Optiek, makelaar Graal, Maarten van Rossem en Multicopy.

Meer berichten