Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Archieffoto. |&nbsp;</p>

Archieffoto. | 

(Foto: Wil van Elk)

Podcastserie over pioniers op het Leiden Bio Science Park

In Leiden is in de afgelopen veertig jaar een belangrijk Science Park ontwikkeld, wat qua impact vergelijkbaar is met de Rotterdamse Haven of Schiphol. Hoe is dit ontstaan en wie waren de pioniers? Hoe kon dit braakliggend stuk ‘Pesthuis Polder’ -in misschien wel de armste stad van Nederland-, uitgroeien tot zo’n belangrijk centrum voor medicijn ontwikkeling in Europa?

In de aanloop naar het jaar 2022 waar Leiden ‘City of Science’ is, presenteert Biopartner, samen met partners, een podcast serie met verhalen over bijzondere pioniers. In deze podcast verhaalt de Leidse historicus Cor Smit over belangrijke pioniers die aan de basis stonden van het Leiden Bio Science Park en verbindt ze – samen met presentator Anneke van Bergen en Henegouwen- aan pioniers van nu: inspirerende wetenschappers en ondernemers op het gebied van de bio-technologie en medicijn ontwikkeling.

Samen gaan ze op zoek naar verhalen en initiatieven waaruit pioniersgeest spreekt want ‘wetenschap heeft een plek nodig’, aldus architect Jan Willem Ter Steege, architect van het  eerste energie neutrale laboratorium gebouw in Nederland: Biopartner 5 (de meest recente aanwinst op het park).

Een pionier uit de jazzwereld, saxofonist Bart Wirtz, reageert muzikaal op de verhalen. Anneke van Bergen en Henegouwen presenteert, afwisselend met Cor Smit. Concept, productie en regie ligt bij Suzanne Hansen.

Deze podcast is mogelijk gemaakt door Biopartner Leiden. Deze stichting opgericht in 1984 als Academisch Bedrijven Centrum, faciliteert al decennialang pioniers op het Leiden Bio Science Park, waardoor een uniek startup ecosysteem is ontstaan op het gebied van biotechnologie, medische innovaties en life sciences.

Meer berichten