Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Het bestuur van Cultuurfonds Oegstgeest, Ren&eacute; en Helma Koek (Rijnlandse Boekhandel) en Marjolijn van der Jagt samen met huiseigenaren, Peter van Schie en Judith Surie. | </p>

Het bestuur van Cultuurfonds Oegstgeest, René en Helma Koek (Rijnlandse Boekhandel) en Marjolijn van der Jagt samen met huiseigenaren, Peter van Schie en Judith Surie. |

(Foto: Tim Helming)

Huiseigenaren ontvangen eerste boekenleggers met hun muurgedicht

Dorpsmarketing Oegstgeest heeft in overleg met het Cultuurfonds en de Stichting Oegstgeester Muurgedichten Actiecomité (OMA) de serie bestaande boekenleggers uitgebreid met de vier muurgedichten uit het dorp. Dit zijn: De Herinnering van Jan Wolkers, Het bijzonderste gewoon van Anke Kuypers, De Grens van Willem de Bondt en Landschap van Jozef Deleu.

Laatstgenoemd gedicht is afgelopen zomer onthuld op het huis van Peter van Schie en Judith Surie in Poelgeest. Zij kregen van Marjolijn van der Jagt (Dorpsmarketing Oegstgeest) afgelopen vrijdag in de Rijnlandse Boekhandel feestelijk de eerste boekenlegger met ‘hun’ gedicht erop, uitgereikt.

De Poelgeestenaren ontvingen ook de drie andere boekenleggers en een heerlijk ‘Jan Wolkersbrood’ met Turks Fruit erin. Dit brood is de gehele oktobermaand te koop bij bakkerij Hugo de Groot in de De Kempenaerstraat.

Dorpsmarketing gaf eerder al drie boekenleggers uit. Hierop gedichten van Marie-José van der Heijden (een gedicht over 75 jaar bevrijding), Willem de Bondt (de gedichten Zijn, Pen en Zegen) en van de jongste deelneemster Joëlle Lieftink (een gedicht over Super Hamster).

De zeven boekenleggers worden deze Jan Wolkersmaand en in de Kinderboekenweek uitgereikt. Onder andere bij de Bibliotheek Bollenstreek en de Rijnlandse Boekhandel.

Meer berichten