Logo oegstgeestercourant.nl
<p>Een gezellige groep kwam bij elkaar in Trompenburg voor ontmoeting en een zinvol gesprek. | </p>

Een gezellige groep kwam bij elkaar in Trompenburg voor ontmoeting en een zinvol gesprek. |

(Foto: Willemien Timmers)

Mooie start ‘Oegstgeest Ontmoet’

Pop-upwinkel in Winkelcentrum Lange Voort hele week geopendDe tweede editie van Oegstgeest Ontmoet is deze week met tal van activiteiten van start gegaan. Van 4 tot en met 10 oktober is er een mooi programma voor alle leeftijden gecreëerd in deze landelijke Week tegen Eenzaamheid.

Zo werd er door de groep Tuinonderhoud van Cultuurhuis de Paulus op maandagmorgen 4 oktober samen met enkele bezoekers in de tuin gewerkt en koffiegedronken. “Er was werk aan de winkel en enthousiast werd er door de vrijwilligers direct meegewerkt,” liet Lenie den Heijer weten. “Deze week is een leuk initiatief om mensen die misschien wat teruggetrokken zijn, toch de deur uit te krijgen. Het geeft de mogelijkheid om contacten te leggen zodat de leefwereld wordt vergroot en het biedt voor verenigingen en organisaties het een mooie gelegenheid om vrijwilligers te werven.”

Afgelopen maandag werd ook de pop-up winkel in de passage van het Lange Voort-winkelcentrum feestelijk in gebruik genomen. Ook wethouder Jan Nieuwenhuis kwam in het kader van ‘Oegstgeest Ontmoet’ even langs. Op dinsdag werd er onder andere flink gesport door de deelnemers aan de Vitality Club Oegstgeest, en kwam een gezellige groep bij elkaar in de recreatiezaal van ‘Trompenburg’ voor koffie en een zinvol gesprek.

De hele week zijn er tijdens ‘Oegstgeest ontmoet’ volop interessante, leuke, uitdagende en gezellige activiteiten. Zo kunnen belangstellenden bijvoorbeeld een keer biljarten, samen eten, naar de film of naar een bingo met een optreden van onder andere Ronnie Tober.

Loop deze week eens even binnen in de pop–upwinkel om te ontdekken wat Oegstgeest te bieden heeft om erop uit te gaan. Iedereen is van harte welkom.

In de pop-upwinkel zijn ook diverse vrijwilligersorganisaties aanwezig om kennis mee te maken, voor wie op zoek is naar mooi vrijwilligerswerk. Vijf minuten na de opening meldde zich maandagmiddag al spontaan een eerste nieuwe vrijwilliger. Zij gaat voortaan helpen met activiteiten bij de Haeswijkflat.

De pop-upwinkel in Winkelcentrum Lange Voort (naast de Wereldwinkel) is van 4 tot en met 8 oktober van 13.00 tot 16.00 uur geopend. Bij voldoende belangstelling deze week is de winkel ook aanstaande zaterdag open.

Meer berichten