Alleen in het eerste kwartier bleef Fiks in het spoor van de tegenstander. |
Alleen in het eerste kwartier bleef Fiks in het spoor van de tegenstander. | Foto: Hans Bömer

Een wedstrijd om snel te vergeten

Fiks beleefde in Driebergen tegen kampioenskandidaat Dalto een uitermate vervelende wedstrijd, die maar snel vergeten moet worden. De ontmoeting eindigde in een klinkende zege voor de thuisploeg: 26-12.

“Fiks trof Dalto op een slecht moment”, verzuchtte trainer Aad van Rijthoven na afloop. “De trainer van Dalto had toegegeven, dat zijn team de beste wedstrijd van het seizoen speelde. Dalto speelt al jaren in de zaal op het hoogste platform en buigt daarom op veel meer ervaring. De spelers trainen ongeveer acht uur per week. Als zo’n team echt in de wedstrijd zit”, dan ben je kansloos. En dat hebben we vanmiddag ervaren”, verklaarde hij de ruime nederlaag. “Er valt alleen iets te bereiken tegen zo’n tegenstander als bij ons alles klopt en zij onverwacht een slechte dag hebben”, voegde Aad toe.

Alleen in het eerste kwartier bleef Fiks in het spoor van de tegenstander. Dankzij inzetten van Melissa Heijne (3), Roy Vreeken (2), Kevin Vreeken en Michelle Rozenbroek koesterde Fiks tot 7-5 enige hoop. Daarna demonstreerde Dalto korfbalspel, zoals dat te zien is in de korfbal-league. Snelle aanvallende acties, felheid en zeer goede rebound, gevolgd door veel scores. Fiks kreeg door het technische, felle en effectieve spel de kans niet om in de wedstrijd terug te keren. Aanvallend speelde Fiks weinig klaar, omdat de bal vaak na één schotpoging in de handen van de tegenstander belandde. De ruststand van 14-8 was een voorbode van de dramatische ontwikkeling in de tweede helft, waarin de Driebergse formatie niet verslapte. Pas na 26-10 kreeg Fiks in de laatste minuut een opleving dankzij treffers van Michelle Rozenbroek en invalster Kelsey Heijne. Uitslag: 26-12. Melissa Heijne en Michelle Rozenbroek konden goed meekomen en scoorden ieder viermaal.

Komende zaterdag staat de ontmoeting tegen Avanti gepland, thuis op de Voskuyl. 15.30 uur.