Sam Roelen komt dreigend door op rechts. | Foto Paul Lichtenbeld
Sam Roelen komt dreigend door op rechts. | Foto Paul Lichtenbeld Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest deelt de punten

FC Oegstgeest startte afgelopen zaterdag de wedstrijd op dezelfde manier als vorige week tegen TAVV, dynamisch en met snelle uitvallen. Begin tweede helft kwam de stand zelfs op 0-2. Maar als gevolg van het snelle tegendoelpunt (1-2) en het zeer fysieke spel van Sporting Leiden ging FC Oegstgeest steeds meer achter de feiten aanlopen. Wat zelfs resulteerde in de gelijkmaker (2-2), één punt dus, terug naar Oegstgeest.

Voor aanvang van de wedstrijd stond een jeugdteam op het veld klaar om de beide seniorenteams met rook met regenboogkleuren te verwelkomen. Jammer dat het weer niet echt meewerkte, dan zou het er nog vrolijker uit hebben gezien. Gedurende de hele wedstrijd zou het blijven regenen.

Evenals vorige week tegen TAVV zag het spel van FC Oegstgeest er verzorgd uit. Reeds na vijf minuten kwam FC Oegstgeest al op voorsprong (0-1). Joey Driessen verzilverde foutloos een rebound uit een inzet op doel.

FC Oegstgeest had duidelijk het betere van het spel. Een minuut of tien later resulteerde dit in weer een goede kans voor Lukas Tijl. Hij kwam zeer snel in op rechts. Zijn schot werd net aan geblokkeerd. Zo volgden nog verschillende kansen om in de eerste helft de score verder op te voeren. Sporting Leiden kreeg eigenlijk pas na een half uur haar eerste doelpoging.

In de tweede helft (53 ste minuut) maakte Daan van Moorsel een perfecte voorzet van Lukas Tijl af met een keurig lobje over de keeper (0-2). Kort daarop viel het (eigen?) tegendoelpunt (1-2).

Het enige middel van Sporting Leiden om het betere spel van FC Oegstgeest te remmen was eigenlijk door steeds fysieker te gaan spelen. FC Oegstgeest raakte hierdoor wel uit haar eigen spel. Het fantasierijke spel van FC Oegstgeest uit het begin van de eerste helft werd vervangen voor lange passes die lang niet altijd aankwamen. Op den duur wist Sporting Leiden hier natuurlijk wel antwoord op te geven. Op die enkele momenten dat FC Oegstgeest dan toch nog via goed combinatiespel de aanval openden dan kwamen ze ook direct in kansrijke posities. Voorbeeld hiervan was een aanval op rechts in de 59ste minuut waar de pass net niet haalbaar was voor Daan van Moorsel om tot scoren te komen.

Alleen bij dode spelmomenten kon Sporting Leiden gevaarlijk worden, zoals bij hoekschoppen. Strategie was dan om met heel veel man in de 7 meter bij de keeper van FC Oegstgeest te gaan staan om zo toch nog een (lucky) doelpunt te maken. Dit laatste lukte in de 65ste minuut (2-2).

In de laatste periode kwam FC Oegstgeest steeds meer onder druk te staan.

De gehele wedstrijd bezien was FC Oegstgeest voetballend beter maar dreigde eind tweede helft door het fysieke Sporting Leiden toch nog puntloos te blijven. Nu werden de punten terecht dan toch nog gedeeld.

Overige uitslagen:

Blauw Zwart-Lugdunum 2-2, CVC Reeuwijk-FC VVC 10-0, SV Gouda-CVV Be Fair 0-3, SV Nieuwkoop-VVSB 0-1, FC Oudewater-Alphia 3-0, Sporting Leiden-FC Oegstgeest 2-2, TAVV-SV Aarlanderveen 1-2.